Sofia Fogstam guidar till Buenos Aires hemliga vattenhål och barer

Speakeasy-trenden boomar runt om i världen och vi har träffat Sofia som efter 8 år i Buenos Aires har stenkoll på allt som händer i stan. Här listar hon sina favoritbarer som du vill känna till.

tumblr_odggqusPEs1u8vb8to1_1280

Kött, tango, vin och fotboll är vad de allra flesta drömmer om när de klickar hem sin resa till Buenos Aires. Men stadens krogvärld och nattliv har vuxit fram till att bli värdiga en trendig världsmetropol – det är vilt, elegant och väldigt, väldigt sent… 

Buenos Aires är en stad i förändring och kroglivet är inget undantag – barer öppnar och stänger i takt med att dollarn går upp och peson går ner. På senaste tiden har även speakeasy-trenden kommit hit och mina tre favoritbarer för en kvällscocktail är just dolda barer bakom stängda dörrar.

Föregående
Nästa

Nicky Harrison

Vart: Malabia 1764
När: 20:30 – 01:00

Nicky Harrison är en av de första riktigt häftiga Speakeasy-baren som öppnade i Buenos under 2013-2014 och som fortfarande är värt ett besök. Lokalen gömmer sig bakom en liten och ganska opretentiös sushirestaurang vid namn Nicky NY Sushi. Såhär långt kommer du in med bara en bordsreservation.

Till baren, som är den stora sevärdheten, kommer du vanligtvis bara in med medlemskort eller genom att lägga ett par extra sedlar på matnotan. Den snorkiga värden de importerat från Frankrike kommer motvilligt att lotsa in dig genom den uppklädda vinkällaren och vidare in i sorlet, till musiken och dansen. Eller.. ja.. till sorlet i alla fall.

Nicky är inget ställe du går till för att prova de där grundstegen du lärde dig på Zumban på gymmet. Om du har tur finns det livemusik i 20-tals anda men utöver det är stämningen mer åt stearinljus-hållet.

Drinkarna, som vunnit praktiskt taget alla bartenderpriser som finns på kartan är ju den största anledningen till varför du ska ta dig hit

Att tänka på: Mobilen är strängt förbjuden. Ser dom dig ta en bild inne i barlokalen blir det “Ciao Ciao Adiós”.
Att dricka: Allt. En drink som tagit teamet bakom baren månader att designa säljs nu för 50-80 svenska kronor. You r welcome.
Att äta: Maten i restaurangen är grymt bra. Testa ceviche och tiradito.

Är du nyfiken på andra barer med samma stil i Buenos Aires? Testa:
Franks
Victorya Brown
Floreria Atlantico

JW Bradley

Vart: Godoy Cruz 1875
När: Middag runt 22.00  

Många temabarer har dykt upp i Buenos Aires sedan 2015. Och med temabarer menar jag inte de typiska speakeasy-barerna som bestämt sig för att stanna kvar i 1920-talet (se första barförslag för referens). Jag menar ställen där ett gäng Interior Designers fått en jäkla massa cash på bordet och fria kort att hitta på precis vad de vill. Bradley, är en av de första och bästa exemplen på detta.

Vid dörren på Bradley kommer du få frågan om du varit där förut. Därefter lotsas du in i vad som bäst beskrivs som ett gammalt bantåg. Ljudet från motorn har bytts ut mot en blandning av ljud från ånglok och förarens historia som iförd tidstypiska kläder berättar att du befinner dig på Orient Expressen.

När du kommer in i lokalen fattar du varför. Hela stället är en enda stor slutstation. Sprit, 700 pers per kväll, höga sittbord och bartenders i fluga.

Det är som att stiga in i en Disneyvärld – fast med alkohol

Att tänka på: Maten är bra så se till att boka bord till runt 22.00-23.00
Att dricka: Drinkarna är alla bra och inspireras av Agata Christies rollfigurer
Att äta: Testa deras Cordero Patagonico eller laxburgaren

Är du nyfiken på andra barer med samma stil i Buenos Aires? Testa:
Docks
The Hole
Uptown 

Isabel

Vart: Uriarte 1664
När: Efter 11.30 – väldigt sent

Isabel syns ofta i coola reseguider om Buenos Aires såväl som i vanlig argentinsk mainstream media. Både baren och restaurangen har över åren förtjänat en ikonisk plats i stadens nattliv på grund av fyra enkla skäl:

  1. Drinkmenyn är klassisk och fantastisk
  2. Dörrpolicyn är hård (om du inte kör kindpussar)
  3. Den intima bakgården är perfekt för att mingla
  4. Det spegelklädda badrummet är kändast i stan

Men trots alla kindpussare som Isabel lockat fram genom åren kommer du stöta på väldigt olika typer av personer beroende på när du bestämmer dig för att besöka baren. En dag minglar du mest med en äldre crowd av nyskilda konsultdojjor som lämnat bakom sig dyra skilsmässor för att ge sig ut i singellivet. En annan dag är det en yngre, något mer välklädd grupp av influencerliknande kids som dricker gratis champagne och tar bilder i badrummet. En tredje dag hittar du mig här. För höga klackar brukar tvinga ner mig på sammetssofforna i hörnet runt klockan 02. Kom förbi, säg hej, bring flipflops.

Här sippar man på sin drink som att alla ser på

Att tänka på: Hyperinflation har slagit till på alla menyer runtom i stan så priserna här är också bra – gör mig en tjänst och prova lite av allt.
Att dricka: Om du måste välja; Pisco sour, Negroni eller Tequila efter 02.
Att äta: Skippa gärna maten och sväng istället förbi La Cabrera innan för middag (Cabrera 5099, Palermo)

Är du nyfiken på andra barer med samma stil i Buenos Aires? Testa:
Baren i Faena Hotel
Ponyline bar i Fourseasons 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.