Fem tips till dig som vill starta eget – som kvinna

Det är få kvinnor som sitter i styrelser. Och det är bara en liten del av det totala kapitalet som investeras i startups som går till företag där en kvinna är grundare. Ninnie Wikström har grundat Green Apps Technologies. Det består av flera onlineplattformar och varumärken inom utbildningar och content inom nischen naturlig hälsa och hållbar livsstil. Här ger hon sina bästa tips till kvinnor som vill starta eget.

Först – våga!

Ställ dig själv frågan ”vad är det värsta som kan hända?”. Kan du hantera det scenariot och kan du kanske förbereda dig för det på något sätt? Bra – kör på! Det kanske är en klyscha, men jag tror verkligen på att man oftast ångrar det man inte gjorde, inte det man faktiskt vågade testa.

Skaffa ett bra team

Ensam är inte stark. För att lyckas behöver man människor som stöttar och kompletterar. I början kanske det är familjen som är teamet, som ger stöd och visar förståelse när man spenderar all sin vakna tid på företaget. Efter hand behöver man stärka upp med de kunskaper man själv inte besitter. I mitt fall var det i form av en investerare som var bättre på strategier och affärsplaner än vad jag var. Jag hade ju startat ifrån hjärtat för att jag ville skapa förändring. Men jag hade ännu inte hittat affären även om jag hade några få betalande kunder.

Nätverka

Folk behöver veta att du och ditt bolag finns. Dessutom vet man aldrig när rätt kontakter knyts, exempelvis en investerare eller framtida partner kan ju dyka upp när du minst anar det. Att också hitta andra kvinnor, både lokalt och nationellt/internationellt, som förstår din resa är väldigt värdefullt. Ett av mina favoritnätverk är Business & Dreams, där finns en enorm hjälpsamhet och kärlek. Jag har fått väldigt många bra kontakter därigenom.

Lita på magkänslan

Det är skillnad på att vilja tro på sin idé och att faktiskt på riktigt känna det i magen. Men när den verkligen infinner sig, våga följa den!

Ge inte upp!

Många gånger ger folk upp precis vid målsnöret. Man kämpar hårt och länge, för att ge upp precis när framgången kanske väntar runt hörnet. Så var det verkligen för mig, jag gav min idé sista chansen och då träffade jag rätt person som hjälpte mig att vända bolaget åt rätt håll. Sen behöver man faktiskt också veta när det är dags att ge upp, när det inte finns något intresse för ens produkt hur man än vänder och vrider på den.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.