trott-pa-tinder-har-ar-sex-alternativ-du-kan-prova-redan-idag

Trött på Tinder? Här är sex andra dejtingappar du kan prova redan idag

Vi listar alternativ till populära dejtingappen Tinder

Mycket har hänt sedan WebPersonals.com lanserades 1993 i USA, av många ansedd som den första dejtingsajten på nätet. En undersökning från RFSU för några år sedan visade att ungefär hälften av alla vuxna svenskar använt internet och dejtingappar på olika vis i kärleksjakten. 

Dejtingappen Tinder är överlägset störst bland yngre svenskar, framförallt i åldersgruppen 16–27 år, då 27 procent av internetanvändarna använder den enligt undersökningen “Svenskarna och internet” som släpptes förra året. Bland 26-35-åringarna har användandet halverats till 14 procent för att sedan sjunka ytterligare bland äldre.

Om du har varvat Tinder eller känner att appen inte var något för dig finns det så klart andra alternativ du kan prova på i mobilen och på din dator. 

1. Relate Date är den svenska tinderutmanaren för de som är trötta på ytligheten och vill mötas på ett mänskligare sätt i sökandet efter en långsiktig relation. Istället för det ändlösa svajpandet får du ett gäng utvalda profiler varje dag att ta ställning till. Genom mer personliga och uttrycksfulla profiler med fokus på personliga värderingar blir kontakten mer genuin och meningsfull, och det blir lättare att känna efter om ni klickar.

2. Hinge är en app där du inte varken swipar eller måste matcha för att skicka ett meddelande. När du skapar ditt konto på Hinge så bygger du upp din Story med hjälp av bilder och frågor om dig själv som du svarar på. Besökare till din Story kan kommentera både bilder och de svar du gett på frågorna som du svarade på när du registrerade dig. På så sätt kan du potentiellt träffa fler personer, än bara de som valde ut dig med en swipe.

Fixa till sovrummet inför dejten
Fixa till sovrummet inför dejten. Klicka här för mer inspiration (addlink till Mio)

3. Happn är en app som visar folk i din direkta närhet. Har du strosat på Götgatan på Södermalm i Stockholm dyker det upp personer som korsat din väg. Precis som på Tinder kan man bara chatta med varandra om båda indikerat intresse för varandra. 

4. Bumble startade med visionen att bryta förlegade könsnormer i dejtingvärlden. Man har rört om ordentligt i dejting-grytan genom att endast låta tjejerna ta första steget till kontakt efter en matchning. Utöver trygg dejting kan användarna nu även utvidga sina yrkesnätverk eller träffa vänner online.

5. Grindr är den största HBTQ+-dejtingappen just nu. Den finns tillgänglig för alla, oavsett sexuell läggning och könstillhörighet. Men de flesta användare identifierar sig som män som vill dejta andra män. Appen släpptes redan 2009 – tre år innan Tinder lanserades.

6. Happy Pancake är en kostnadsfri svensk dejtingsida som har funnits sedan 2007. Den var länge populär bland ungdomar men idag hittar man folk i alla åldrar på webbplatsen. Företaget granskar alla texter och foton innan de läggs upp. Finns inte som app men väl i mobilanpassad webbversion.

7. Badoo är en tjänst som startade 2006 och som finns över hela världen. Deras app påminner en hel del om Tinder med profiler och geografisk sökfunktion. Appen är gratis men det erbjuds även premiumfunktioner som kostar pengar.

Missa inte Dejtingappen Happns avslöjande om singlars märkligaste lögner

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.