Det bästa röda vinet till olika maträtter

Att hitta det perfekta röda vinet är inte alltid lätt. För många är det röda vinet inte bara en dryck, utan en upplevelse. Knepet för att hitta ett riktigt bra rödvin, är självklart att utgå från vad du ska ha till. 

Men med en sådan mångfald kan det ändå vara svårt att sålla ut och hitta det som passar bäst. Här kommer några olika rödvin som fått betyg som det bästa röda vinet!

Konsumtion av alkohol kan medföra allvarliga hälsorisker och bör hanteras med ansvar. Alkoholhaltiga drycker är inte lämpliga för personer under 18 år. Du får inte köra bil eller utföra aktiviteter som kräver skärpt uppmärksamhet när du dricker.

Cabernet Sauvignon – det bästa röda vinet till grillat lamm eller lagrade ostar

Detta fruktiga Cabernet Sauvignon är en perfekt match till grillad lamm entrecôte med rostade grönsaker och kryddad yoghurtsås. Dess stora smaker av mogna björnbär, vinbär och solmogna körsbär komplement med subtila inslag av ek och kryddor. Servera vid 16-18 grader för att njuta av dess välbalanserade karaktär och långvariga eftersmak av mörk choklad, kanel och mogna röda bär. Ett utmärkt val även till långlagrade ostar för en minnesvärd smakupplevelse.

Pinot Noir – till smakrika fiskrätter

Det bästa röda vinet för alla tillfällen! Denna klassiska kaliforniska Pinot Noir är ett bra rödvin som passar perfekt till smakrika fiskrätter och kötträtter. Med eleganta smaker av solmogna jordgubbar, skogshallon och cassis, ackompanjerat av subtila ekfatstoner av choklad, kokos och vanilj. En perfekt balans av frisk syra och silkeslena tanniner ger en behaglig finish. Servera mellan 14-18°C för en njutbar smakupplevelse. Här kan du läsa mer om recensioner.

Barbera del Monferrato Organico – till vegetariska rätter

Detta röda vin bjuder på en fruktig smak med en tydlig fatkaraktär och en komplex palett av smaker. Upptäck toner av mörka körsbär, blåbär, muskot, skogshallon, choklad och plommon som dansar på din tunga. Serverad vid 16-18°C, detta vin är ett bra rödvin för att komplettera rätter av lamm- och nötkött eller för att förhöja smakrika vegetariska rätter. En njutbar smakupplevelse som passar alla tillfällen.

Cannonau di Sardegna – till nötkött och grytor

Detta röda vinet har en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, pomerans, lagerblad, hallon, svarta oliver och kakao. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grytor eller stekar.

Ett bra rödvin att komplettera middagen med.

Domaine de la Prade – det bästa röda vinet till ljust kött

Alkoholfritt bra rödvin. Ungdomlig, fruktig smak med inslag av plommon, örter, jordgubbar och smörkola. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller till vegetariska rätter. Hitta vinet på systembolaget. 

Ett bra rödvin, alkoholfritt.

Konsumtion av alkohol kan medföra allvarliga hälsorisker och bör hanteras med ansvar. Alkoholhaltiga drycker är inte lämpliga för personer under 18 år. Överdriven konsumtion av alkohol kan leda till fysiska, psykiska och sociala skador. För att undvika negativa konsekvenser, drick måttligt och medvetet. Personer som dricker alkohol bör inte köra bil eller utföra andra aktiviteter som kräver skärpt uppmärksamhet. För ytterligare råd och information om säker alkoholkonsumtion, vänligen besök relevanta hälso- och myndighetskällor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.