“Till mina torskar” en djup och rå berättelse av Hanna Widerstedt

Följande text uttrycker skribentens åsikter och tankar.

Till mina torskar är en bok som fångar och behåller läsarens intresse från första till sista sidan. Hanna Widerstedt tar oss med på en emotionell berg-och-dalbana genom sitt liv som prostituerad i Berlin, och skildrar med en ärlighet som är både gripande och tankeväckande.

Berättelsen är uppbyggd på ett sätt som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Jag själv fann mig själv fördjupad i hennes värld, uppslukad av varje sida. Språket är inte för enkelt, men ändå tillgängligt, vilket gör att läsningen flyter på utan hinder.

Till mina torskar – Hanna Widerstedt

I till mina torskar strukturerar Hanna Widerstedt sin berättelse genom att skildra olika perioder eller tidsepoker i sitt liv. Kapitlen bryter tydligt av till olika delar av hennes upplevelser, vilket ger läsaren en djup förståelse för hennes resa, och en chans att lära känna hennes karaktär. Genom att lämna mycket mellan raderna skapar hon en atmosfär av nyfikenhet och reflektion, vilket ger läsaren nya perspektiv att överväga.

Det som verkligen imponerar är hur Hanna lyckas balansera att vara en trovärdig berättare samtidigt som hon öppenhjärtigt delar med sig av sina erfarenheter och känslor. Man känner med henne, man förstår henne.

Det är också fascinerande hur hon lyfter upp viktiga ämnen till ytan. Världens äldsta yrke, fortfarande lika aktuellt, – till och med digitaliserat. Genom hennes berättelse får man en inblick i en verklighet som många inte ens är medvetna om, eller iallafall blundar för. Och det är både gripande och tankeväckande.

Boken är en bekräftelse på hur sjuk världen faktiskt kan vara. Istället för förvåning känner jag en besvikelse över att det är bekräftat. Trots det mörka innehållet är det en bok som jag tycker att alla borde läsa. Den är rå, ärlig, informativ och otroligt intressant.

Det mest imponerande är kanske ändå hur Hanna aldrig framställer sig själv som ett offer. Hon är kritisk, och trots de svåra omständigheterna är det en känsla av styrka och självständighet som genomsyrar hennes berättelse.

En bred palett av känslor

Genom Hannas berättelse får man en bred palett av känslor. Ibland känner man det kittla till av spänning, ibland är det svårt att hålla tårarna tillbaka. Det är en bok som verkligen får en att känna alla känslor, och som berör på ett djupt och oväntat sätt.

Slutet på boken är en fulländning av hela resan. Det är gripande och kraftfullt, och lämnar läsaren med en känsla av respekt för huvudpersonen. Hanna Widerstedt har verkligen lyckats beröra, berätta och upplysa genom denna bok, och jag kan inte annat än att ge henne min största eloge.

För att glömma vad alla tycker om henne, hennes blogg och den fejkade relationen med influencern Jockiboi lämnar Hanna Widerstedt Sverige. Hon flyttar till Berlin för att bli konstnär. Det visar sig vara mycket svårare än hon trott. Hon söker extrajobb, men får nej överallt eftersom hon inte kan tyska.
I staden kryllar det av strippbarer och bordeller, en kvälls dansande på en klubb leder till att hon senare börjar sälja sex. Det är ett steg in i en värld som är svår att ta sig ur. Hon hamnar i destruktiva relationer, blir gravid och tvingas göra abort.
Hanna varken dricker eller drogar. Istället blir hon shoppingberoende, hetsäter och tar milslånga promenader för att straffa sig själv. När lättklädda bilder och rykten når Sverige vågar hon inte återvända hem utan börjar skära sig själv och planerar att ta sitt liv. Om du vill läsa boken, klicka här!  Det går även att lyssna på boken, klicka här.
Öppenhjärtigt berättar Hanna om kallhamrade hallickar, eskortresor med kändisar och smutsiga bordeller med torskar som tycker det är lika odramatiskt att köpa sex som att äta hamburgare.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.