Angelina Jolin – “Arbeta hårt och var ödmjuk så kommer du långt”

Angelina Jolin på uppdrag i Bel Air hotel i Los Angeles.

Angelina Jolin, ett namn som bär med sig en aura av stil och sofistikation, är inte bara en modestylist och konsult utan också en mentor och en förespråkare för hårt arbete och ödmjukhet i modevärlden. Med en utbildning som kock i Paris och år av erfarenhet från både New York och Stockholm, har Angelina korsat gränser och satt sin prägel på den internationella modescenen.

För Angelina är mode mer än bara kläder; det är en berättelse, en kultur och en källa till självförtroende. Hennes intresse för mode väcktes redan i barndomen genom sin mamma, Tatiana Angelini, en klassisk sångerska med en tidlös och elegant stil som inspirerade Angelina under somrarna på Capri. Även hennes konstnär till pappa Einar Jolin.Denna influens har präglat hennes karriär och syns i hennes arbete med kändisar som Uma Thurman, Heidi Klum, Diane Kruger Malin Åkerman, Eric Saade, Måns Zelmerlöw och Victoria Silverstedt.

Vikten av att vara din egen chef – status och pengar?

Med en imponerande arbetsportfolio som sträcker sig från tidningar som Vecko Revyn, Nobel, Vogue, Elle och Plaza magazine till TV-program som Topmodel och Melodifestivalen, har Angelina inte bara etablerat sig som en ledande röst inom modevärlden utan också som en mentor för unga stylister. Hon betonar vikten av att sätta mål, vara ödmjuk och arbeta hårt, oavsett ålder eller bakgrund.

Som en som har kämpat sig uppåt i branschen vet Angelina vikten av att vara sin egen chef. Trots attraktiva erbjudanden och lockelsen av status och pengar, föredrar hon friheten och kreativiteten som kommer med att vara självständig. För henne är det att arbeta 9-17 en mardröm. Hon trivs bäst när hon står inför utmaningar och arbetar under press.

Men bakom glamouren och lyxen som ofta förknippas med modevärlden ligger det också hårt arbete och långa dagar. Angelina påpekar att det inte är en bransch för den som söker bekvämlighet eller snabba belöningar. Trots detta strävar hon alltid efter att vara en bra chef och mentor, uppmuntrande och stöttande gentemot sina medarbetare.

“Glöm aldrig vilka som hjälpt till på vägen”

Som en kvinna som har kämpat sig framåt i en bransch präglad av konkurrens och ålderskomplex, är Angelina optimistisk när det gäller kvinnors möjligheter till total jämställdhet. Hon tror på att det bästa personen ska få göra arbetet och att löner ska vara desamma, oavsett kön. Men hon understryker också vikten av att unga kvinnor sätter mål, arbetar hårt och tar för sig av livet.

– Viktigt för unga kvinnor är att sätta mål, vara ödmjuka, bekväma och säkra och göra sitt allra bästa. Även om man har en hård chef så vet man då att man gör så gott man kan, säger Angelina.

För Angelina handlar mode inte bara om kläder, det handlar om att berätta historier och inspirera andra. Genom sitt arbete som konsult hjälper hon svenska företag att göra sin röst hörd på den internationella arenan. Men trots hennes framgångar glömmer hon aldrig de som har hjälpt henne på vägen, och hon uppmanar andra att göra detsamma.

– När jag var 20 år till exempel, lånade en kille mig pengar till att öppna bolag för att han trodde på mig. Det var bra för min drivkraft och mitt självförtroende, berättar Angelina.

Angelina Jolin är en inspirationskälla för alla som strävar efter att göra sina drömmar till verklighet i modevärlden och bortom. Med ödmjukhet och hårt arbete som hennes ledstjärnor fortsätter hon att göra avtryck i branschen och lämnar ett arv som sträcker sig långt bortom klädernas värld.

 

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.