Serier att se fram emot 2024 – 5 härliga tips!

Er film- och serierecensent Färber delar med sig av några heta tips för 2024

Foto: HBO

Vad har 2024 att erbjuda i serieväg under 2024? En hel del faktiskt. Här kommer fem tips från er film- och serierecensent Färber som ni bör hålla utkik efter. 

Wednesday: Säsong 2- Under 2024

Jenna Ortega hade stora skor att fylla när hon tog sig an den ikoniska karaktären Wednesday från den lika ikoniska familjen Addams. Det gjorde hon på ett fantastiskt sätt. Många minnesvärda scener i en mycket underhållande story om allt från vänskap till mordmysterium. Serien är en underbar upplevelse där den mörka humorn flödar och vi bjuds på storslagna miljöer. Färgspråket är suveränt och när kontraster möts skapas visuell magi. Familjen Addams är starka karaktärer och castingen är perfekt utförd i precis alla roller. Även de karaktärer som inte tillhör familjen tillför mycket till helheten. Extra plus för att man låter karaktärer få vara de de är menade att vara. Att man inte måste vara som alla andra för att passa in.

House Of The Dragon: Säsong 2 – Sommaren- 2024

Tips nummer två är prequelen till fantastiska ‘Game Of Thrones’. House Of The Dragon med sin andra säsong närmar sig och ser ut att bli lika storslagen som den första. Baserad på boken “Fire And Blood” och vi bjuds på historien bakom mäktiga Targaryens inbördeskrig. Drakar, intriger, maktspel och känslostormar. Vi som längtat efter en serie att älska på samma sätt som vi älskade ‘Game Of Thrones’ blev verkligen inte besvikna. Tvärtom!

 

 

Foto: HBO

 

 

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst: Säsong 2 – Våren 2024

Nästa tips är en dokumentärserie om Robert Durst –  ättling till miljardärsläkten Durst från New York. Första säsongen kom år 2015 och vi tog del av exklusiva intervjuer med Blake om ett fall som i över 30 år förvirrat myndigheterna. Durst var misstänkt för att vara inblandad i både sin frus försvinnande och två mord. Hans fru försvann under 1982 och hennes kvarlevor återfanns aldrig. År 2000 blev han misstänkt för ett mord på sin vän Susan Bergman – som troligen var ett vittne gällande hans frus försvinnande. Han misstänktes även för mordet på sin granne under 2001. Dokumentären från 2015 blev även det som hjälpte polisen att till sist kunna åtala honom för mordet på Bergman.
I säsong 2 dyker ny information upp som binder Durst till morden och hans frus försvinnande. Vi får se intervjuer som inte visats tidigare och ta del av hans telefonsamtal inifrån fängelset.

Foto: HBO

Familjen Bridgerton: Säsong 3 – Maj 2024

Shonda Rhimes är nog mest känd för att ha skapat ‘Greys Anatomy’, men hon har även producerat denna serie som i sin tur är skapad av Chris Van Dusen. Vi följer de 8 syskonen i familjen Bridgerton som söker efter kärlek och lycka i Londons överklasskretsar. Baserad på romaner av Julia Quinn.  Detta romantiska drama slog ner som en frisk fläkt 2020 med sin suveräna blandning av storslagna kostymer, häftiga versioner av poplåtar och en modern ton. Andra säsongen togs kanske inte emot riktigt lika väl, men säsong 3 känns värd att hålla ögonen öppna efter.

Foto: Netflix

 

Cobra Kai: Säsong 6 – 2024

Sist ut bland serietipsen denna gång blir serien om The Karate Kid Daniel LaRusso och rivalen Johnny Lawrence. Klassiska karaktärer som fått ännu mer djup (speciellt karaktären Johnny som är en stor behållning) samt utveckling tack vare serien vars handling utspelar sig 30 år efter första filmen. Vi följer inte enbart Daniel och Johnny utan det är en underhållande mix av ungdomsserie och för nostalgikerna som växte upp med franchisen. En perfekt avvägd balansgång. Det är roligt, underhållande, gripande och spännande.
En perfekt mall för hur man gör både äldre fans och nya fans nöjda.

Foto: Netflix

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.