Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när sötsuget smyger sig på!
Vill du slippa gå och handla? Här är får du en riktigt bra rabattkod på matleverans hem, bara att beställa online så kör de hem maten!
Hemköp: 200kr nykundsrabatt Gäller vid köp över 800kr och endast för nya kunder. Kod att ange i kassan NY200
Ingredienser
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 3 dl chokladknappar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop.
- Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
- Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
- Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
- Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.
Receptet är från Allt om Mat bloggen – kika in där för fler goda recept!