4 portioner, 30 minuter, svårighetsgrad medel. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen. Så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när du blir sugen!
Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när sötsuget smyger sig på!
Ingredienser
- 200 g smör, gärna rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 3 dl chokladknappar
Använd bäst i test Kitchenaid för dina bakverk.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten åt sidan.
- Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt sedan ägg och äggula och rör om så att smeten går ihop.
- Arbeta in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
- Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
- Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
- Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.
[/recipe-directions][/recipe]
Receptet är inspirerat från Allt om Mat bloggen – kika in där för fler goda recept!