Att inreda med akustikpaneler är den nya inredningstrenden

Artikeln innehåller annonslänk

Ljud består av ljudvågor. När ljud träffar en hård yta fortsätter det att reflektera tillbaka i rummet vilket skapar eko. Om du någonsin har varit i ett rum med dålig akustik känner du därför till problemet. Dålig akustik kan göra vem som helst tokig. Och har du ett sådant rum hemma så är det dags för en förändring. Den nya inredningstrenden är faktiskt att inreda med akustikpaneler. Så nu kan du göra något åt det samtidig som du förbättrar utseendet i ditt rum. 

Vi berättar hur du kan skapa både ett modernt och ljudmässigt fantastiskt rum genom att inreda med akustikpaneler.

Akustikpaneler kan användas överallt

Tänk dig en ribbvägg i ditt vardagsrum eller ribbor i ditt tak. Det vill inte bara dämpa ljudet, det vill utan tvekan ge ett lyft till din bostad, oavsett om det är lägenhet eller villa. Självklart är det första du kanske tänker på den hälsoeffekt som kommer utifrån att installera akustikpaneler med lättnaden att få bort eko eller studsande ljudvågor. Det dämpande ljudet ger dig en helt ny inre fridskänsla men tänk även på design, form och inredning när du installerar akustikpaneler. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum.

Hur fungerar det?

Ljud består av ljudvågor och när ljud träffar en hård yta fortsätter det att reflektera tillbaka i rummet vilket skapar eko. Akustikpaneler bryter ner och absorberar ljudvågorna när de träffar filten och lamellerna. Dessutom är panelerna oerhört enkla att installera. För de flesta människor kommer monteringen av panelerna vara ett roligt gör det själv-projekt. Du kan såga i panelerna med nästen vilken som helst såg och fästa dem med skruvar genom fältet. Det kan inte bli enklare. Det stora jobbet för dig är att välja rätt design på dina akustikpaneler och i vilket eller vilka rum du vill ha dem i. Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök, en ribbvägg med akustikpaneler skapar rätt känsla och stämning. Hallen är den plats i hemmet där det oftast är mest rörelse. Här kanske du vill dämpa ljudet? Vardagsrummet är det rum som du oftast vill ha den bästa inredningen i. Här kan du verkligen förändra och få just ditt vardagsrum att passa just dig. Köket är hemmets hjärta. Att skapa en trevlig stämning i köket är därmed något som är helt avgörande för att få ett hem som alla trivs att befinna sig i.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.