Chris Tall är DJ:n som vill återuppliva disco

Vi har träffat musikproducenten Chris Tall för en intervju och tagit del av hans musikresa

Chris Tall heter egentligen Christian Jonson och kommer från Lerum utanför Göteborg. Han har genom åren släppt ett antal singlar som vi inte kan få nog av. Se den snygga videon ovan till låten “Roller Skater” där tre unga tjejer skatear sig fram på rullskridskor runt om i LA. På låten sjunger Linnea Södahl, som bland annat varit med och skrivit Lush Life för Zara Larsson.

Det hela började när Christian som fyraåring fick ett keyboard av sin mamma. Det var utav den enklaste modellen och man kunde bara hålla inne två tangenter samtidigt. Christian minns att han väldigt snabbt insåg att man kunde härma melodierna han hört på tv och radio. Han blev helt fascinerad (och nästan fanatisk) när han kunde sitta hela dagar och klinka på sitt keyboard.

Ungefär samtidigt som jag fick mitt keyboard satte morsan mig i den lokala kyrkokören. Där sjöng vi all möjlig musik. Har man någonsin sjungit i en kör så vet man vilken gåshud man kan få när man står en hel grupp och tar ifrån tårna! Magiskt – har man väl börjat är det svårt att sluta!

Hur går man från att drömma till att faktiskt börja producera musik?
– För mig var det en lång utvecklingskurva innan jag faktiskt kunde börja producera musik. Ambitionen fanns där i tidiga tonåren men jag visste inte riktigt hur jag skulle få ihop allt. Mycket av utmaningen är att hitta en liten melodi som kan gå runt, runt, runt i flera minuter utan att tröttna på den!

Vi människor gillar repetition men man måste presentera melodierna lite elegant och variera ljudbilden över tid så inte lyssnaren somnar. Det är lättare sagt än gjort men det bästa i början är att lyssna på så mycket varierande musik man kan, i alla möjliga genrer och verkligen försöka lyssna på vad som försiggår på djupet, och härma det man tycker om.

Vad vill du förmedla med din musik?
– Just nu jobbar jag tillsammans med producenten Fanacy på en EP som går under projektnamnet ”Rikky Disco”. Vår ambition är att gräva fram känslan som vi älskar från 70-tals-disco med riktiga gitarrer, stråkar och blås samtidigt som det ska låta modernt som musiken som just nu kommer från skivbolag som brittiska Glitterbox och franska Kitsuné.

Vi har fyra låtar klara som vi är riktigt nöjda med, det ska bli galet spännande att få visa upp

Ambitionen med vår musik är att ta tillbaka 70-80 talets disco och mixa det med modernitet. Det finns så mycket mörker och ångest i världen idag. Vi måste hitta vägen tillbaka tillbaka till glädjen och tillåta mer värme och släppa självmedvetenheten!

Vad är dina framtidsplaner och var i Stockholm kan man höra dig spela härnäst?
Jag kommer satsa mycket mer på samarbeten. Under året jag jobbat med Fanacy så inser jag hur mycket roligare och mer kreativt vårt skapande har blivit.

Jag har tidigare varit lite av en ensamvarg och inte släppt in andra så mycket i skapandeprocessen. Men jag är en väldigt extrovert typ egentligen och jag får så mycket mer energi av att jobba i team.

Tre tips till andra som vill jobba med musik?

  1. Skaffa en enkel dj-spelare att koppla till datorn. Så mycket roligare och kreativt att sköta dj:andet med händerna
  2. Ingen kommer fråga dig om att spela i början, så var kaxig och be om chans att få spela på events och klubbar som du gillar
  3. Vill man nå de stora scenerna i världen så krävs det även idag att man är en grym producent och släpper låtar. In i studion och börja fila på ditt sound!
MUSIKPRODUCENT
CHRIS TALL
BESÖK HEMSIDA

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.