Är du redo för en ny relation 2022?

Stormiga relationer och hjärtesorg kanske har präglat 2021, men nu kan 2022 bli annorlunda! Relationsbolaget Relate har tillsammans med sina relationsexperter tagit fram ett självskattningstest inför det nya året där de som gör testet kan få en indikation på hur redo de är för en ny relation, tillsammans med rekommendationer för hur man kan bli mer redo. Testet är uppbyggt runt tre kategorier; värderingar, självkännedom och kommunikation. Enligt Relate är dessa fundamentala delar för att kunna skapa en hälsosam och fungerande relation. Gör testet här!

Den 2 januari är dagen på året då flest personer slänger sig ut och laddar ner dejtingappar i sökandet efter en ny relation. Därför uppmanar nu Relate till att först stanna upp och lära känna sig själv och sina behov lite bättre – istället för att kasta sig in i en ny relation blint. Med självskattningstestet kan du enkelt få en indikation på hur redo du är för en relation och om det finns något du skulle gynnas av att lära dig mer om. Testet utgår från teorier och verktyg som forskning visat är fördelaktiga för att skapa välmående och hållbara relationer.

Nyfiken på vilka frågor testet innehåller? Få ett smakprov här.

Vet jag vilka mina dealbreakers i en relation är?

Dealbreakers kan variera mycket från person till person. Det kan handla om värderingar, egenskaper, vanor eller åsikter som du inte hade varit okej med hos en framtida partner – också det som du anser att hen verkligen måste ha för att er relation ska fungera. Forskning säger att gemensamma kärnvärderingar är en av de starkaste anledningarna till att en relation håller över tid. De gör det lättare att förstå varandra och att ta beslut för det gemensamma livet.

Vet jag vilka mina kärleksspråk är?

De fem vanligaste sätten att visa kärlek på är genom fysisk beröring, gåvor, uppskattande ord, tjänster, och kvalitetstid. Vi har ofta 1-2 kärleksspråk som är viktigare än de andra. Om du har ett annat kärleksspråk än din partner kan det vara mer utmanande att känna sig sedd och älskad.

Vet jag hur mina preferenser ser ut och vad jag tänder på sexuellt?

För att öka chanserna till ett passionerat förhållande fyllt av attraktion är det viktigt att förstå vad man tänder på lika väl som att sexuella preferenser varierar mycket från person till person. Likt kärleksspråken finns det en modell med fem olika kategorier för vad vi tänder på och även här kan för stora skiljaktigheter bli utmanande:

1. Sensuella som vill få så många sinnen som möjligt tillfredsställda under kärleksakten.
2. Längtande som går igång på att känna åtrå och förväntan under och inför akten.
3. Sexuella som blir tända av sådant som vanligtvis anses höra till sex, så som nakenhet och kön.
4. Kinky som går igång på sådant som de själva anser är tabu, antingen psykologiskt eller fysiskt.
5. Kameleonterna som kan röra sig mellan kategorierna beroende på partner och tillfälle.

Varför borde man göra testet?

Psykologen Josefine Yrjans har varit med och tagit fram Relates självskattningstest som baseras på den viktigaste relationskunskapen för att hjälpa de som vill lära känna sig själva och snabbt få en inblick i hur deras mönster och behov ser ut i relationer.

–Testet får dig att tänka kring relationer och hjälper dig att få syn på din relationskompetens som den ser ut idag. Vill du uppleva mer tillfredsställande relationer än du hittills gjort, behöver du göra något annorlunda framöver. Att lära känna dig själv bättre och att utöka din kunskap om vad som lägger grunden för goda relationer, är vägen dit, säger Josefine Yrjans, legitimerad psykolog.

När testet är slutfört får du en indikation över hur redo du är för att inleda en hållbar kärleksrelation och vilka områden som behöver lite extra jobb för du ska bli helt redo. Här ges också värdefulla tips i form av artiklar, poddavsnitt och andra tester som kan hjälpa dig vidare. Allt för att du ska kunna skapa en så fantastisk och hälsosam relation som möjligt!

”Kärlekstestet” från dejtingappen Relate består av 11 frågor som tar cirka 2-3 minuter att slutföra. Du kan göra testet och ta del av ditt resultat på Relates hemsida.

Om Relate

Relate Date är ny typ av svensk dejting-app som för samman och matchar singlar baserat på personliga värderingar. Förutom dejtingappen finns även appen Relate Boost som hjälper par att utveckla sin relation. Relate ger även ut podcasten Så Kan Det Gå som i varje avsnitt intervjuar relationsexperter samt erbjuder den onlinebaserade workshop-serien Relate Love Labs med relationspsykologer på Zoom. Idag är Relate ett tankeledande relationsföretag med ambitionen att leda en samhällsförändring kring hur vi ser på dejting och relationer, först i Sverige, sen i världen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.