Så håller du energin vid liv under vintern

Under de kalla vintermånaderna ska man försöka ta vara på den energi man har och på så sätt hitta sin egen energiboost i vardagen. Tanken av att sitta inne i sin soffa, insvept i en filt och kolla på sin favoritserie lockar betydligt mycket mer än att gå ut i den kyliga blåsten.

Under vintermånaderna kan det vara svårt att hålla motivationen uppe och det mesta kan kännas grått och trist. Energin är låg och dagarna långa. Därför har vi tagit fram några tips som kan hjälpa dig att boosta dig själv och din vardag.

Ta vara på ljuset som finns

Många blir mycket påverkade av att dagarna blir kortare och att det är mörkt redan vid 16:00. Ett tips är därför att ta vara på det ljus som finns! En morgonpromenad med hunden eller en promenad med barnen till förskolan samtidigt som man får ta del av dagens ljusa timmar är en perfekt kombination.

Alla människor mår bra av att motionera

Hitta ditt eget sätt att motionera och som passar din vardag. Detta skulle kunna vara promenader till och från jobbet eller en promenad i skogen. Eller vad sägs om lite utmanande stretchövningar eller ett bodycompat-pass med dina vänner. Träningsmöjligheterna är oändliga.

Prioritera att göra det som gör dig glad

Ibland känns vintern oändlig och det kan kännas som att den aldrig kommer att ta slut. Glöm inte att ibland påminna dig om att efter regn kommer solsken, efter vintern kommer våren och sommaren.

Det tredje tipset är därför att prioritera det som gör dig glad och skänker dig energi. Detta kan vara alltifrån att bjuda hem dina vänner på middag mitt i veckan eller unna dig ett par nya skor. Små saker i vardagen kan vara en riktig energiboost.

Planera sommaren

Redan under vintern kan ett annat tips vara att planera in aktiviteter eller händelser som du vill göra på våren eller sommaren. Att ha något att längta till, en solsemester på Mallorca till exempel, kan göra att vintern känns både kortare och mindre jobbig.

Ät vitaminer

Under vinterhalvåret får vi inte i oss särskilt mycket D-vitamin då solen sällan tittar fram. Därför kan det vara viktigt att försöka få i sig D-vitamin genom vitaminrik kost med hjälp av mer fisk eller ägg. Antioxidanter är också bra vitaminer som är en riktig boost för immunförsvaret. Detta kan du enkelt få i dig genom att göra en god smoothie av bär och frukt.

Sov ordentligt

Sömn är livsviktigt för oss och därför är det sjätte tipset och se till att sova ordentligt. För att varva ner på kvällen när du ska sova kan du till exempel läsa en bok.

Sätt inte för höga förväntningar på dig själv

Det sista tipset handlar om att det är okej att må dåligt och att det är okej att varva ner. När du känner att du kan lägga i en högre växel en viss dag på jobbet behöver det inte betyda att du varje dag måste lägga i en hög växel. Det är lätt att bli alltför kritisk mot sig själv. Men kom då ihåg att det är viktigt att varva ner, återhämta sig och att inte lägga för hög press på sig själv!

Sist men inte minst, det kan ibland kännas som att vintern aldrig tar slut. Men håll ut, snart kommer våren att kika fram med varmare och ljusare dagar.

Fortfarande lässugen? Läs “Från andnöd till andrum” en artikel om hur yogan kan hjälpa oss att släppa oro och stress i vardagen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.