Tio förstklassiga pastaställen du inte får missa i Stockholm

Det finns något för alla smaker i Stockholm om man är sugen på pasta och italienskt. Oavsett om du fnular på ett fine dining-ställe till dejtkvällen eller om du bara vill ha en hederlig pasta alla puttanesca.

Foto: Restaurang Döden i grytan

Haga Restaurang & Delikatesser

Centralt i Vasastan men ändå charmigt placerad på Hagagatan 18 ligger denna italienska pärla. Haga Deli är en familjär restaurang och deras signum är att få en äkta italiensk matupplevelse, mitt i Stockholm, vilket dom sannerligen har lyckats med. Bra råvaror och förstklassig service gör att matupplevelsen blir riktigt bra och förtjänar en varm rekommendation!

Haga Restaurang & Delikatesser är en klassisk italiensk restaurang som du hittar på Hagagatan 18 i Vasastan, Stockholm.

Döden i grytan

Högst upp vid Norrtull i Vasastan ligger Döden i grytan som stoltserar med att vara en av Stockholms enda riktiga trattorior. Här erbjuds italiensk mat av högsta kvalitet med klassiska rätter och innovativa recept från hjärtat av italiensk kokkonst. Rustika tegelväggar, högt tak och läckert mönstrade klinkergolv skapar en gemytlig och familjär atmosfär. En härlig italiensk restaurang!

Paganini

Gamla Stans turistfyllda stråk och gränder känns kanske inte som stället där man hittar en klassisk italienare. Men Ristorante Paganini är just detta – en äkta genuin italienska restaurang som försett stockholmarna med god mat och förstklassig pasta sedan 1995.

Adria

På restaurang Adria i Vasastan serveras genuin italiensk mat på modernt vis. Här möts gäster för lunch, middag, AW och vinhäng. Prova spännande rätter och goda pastor från det italienska köket – skapade utifrån tradition, genuina smaker och kvalitet.

På italienska restaurangen Adria upplever du genuina smaker och högkvalitativa råvaror. Foto: Adria

Trattoria Montanari

Efter att familjeägda Trattoria Montanari slog upp dörrarna 2014 på Östermalm har gästerna strömmat in. Här får du en ordentlig sydeuropeisk upplevelse, här får du nämligen ta del av det fina världsberömda italienska köket med allt vad pasta och pizza med mera betyder.

La Vecchia Signora

Vänlig italiensk kvartersrestaurang på Åsögatan med espri och mustighet. Här bjuds det bland annat på generösa portioner pasta, vitello tonnato, havsabborre och chokladfondant. Inte att missa.

Un Poco

Un Poco är av det finitalienska slaget. Sober inredning, gott vin och spännande avsmakningsmenyer. Det är inte heller helt fel att ha ett eget vin av hög kvalitet, som blir så efterfrågat att Systembolaget tar in det i sortimentet. Resturangens vin, Un Poco, kommer från den lilla staden Taranto i södra Italien, beläget på insidan av ”klacken”.

Hajpade Un Poco är av det finitalienska slaget, med mat och dryck i stil. Foto: Press

Pane Vino

På Pane Vino vid Zinkensdamm njuter du av det bästa från det traditionella italienska köket, i modern tappning mitt i hjärtat av Södermalm. Varför inte prova en delikat fettucine med gödkalvfilé och tryffel?

Garage del Gusto

Delikatessbutiken i Vasastan som är espressobar, vinbar och restaurang. Ekologiskt, italienskt och med egen tillverkning av färsk pasta. Här kan du handla med dig hem, äta på plats, dricka ett glas vin eller espresso och umgås på italienskt vis (högljutt och viftandes med händerna gissningsvis).

Villaggio

Gillar du vita dukar och tända ljus? Villaggio Grill Italiano på Östermalm serverar italienska smaker och kvalitativa råvaror i lite finare format. Restaurangens mustiga toskanska ragu med pappardelle och nötkött lämnar ingen oberörd. Buon appetito!

Villaggio Grill Italiano på Östermalm ramas besöket in av sober stil med vita dukar. Foto: Villaggio

Mancini

Ett stenkast från Sveavägen hittar man Mancini, en finitalienare (läs: något dyrare restaurang) som serverar väl genomtänkta och utstuderade smakkombinationer. Enkelt och fräscht med väldigt god pasta!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.