Caroline Möllerström byggde sitt drömhus nära kusten

Caroline Möllerström, sjuksköterska inom hjärtsjukvården, är inte bara en expert på att vårda hjärtan utan även på att skapa ett varmt och inbjudande hem. Tillsammans med sin man Alexander och deras två döttrar, 7 och 10 år gamla, har Caroline tagit sig an den spännande resan att bygga sitt drömhus i det natursköna området nära kusten i Halmstad.

Efter att ha skrivit kontraktet på sitt nya hem i juli 2022, tog det inte lång tid innan deras vision blev verklighet. Sommaren 2023 välkomnades familjen in i sin nybyggda villa, vars planlösning och stil valdes noggrant för att passa deras livsstil. Caroline och Alexander valde ett hus från A-hus, inspirerade av dess välgenomtänkta layout och attraktiva exteriör till ett konkurrenskraftigt pris. Att kunna göra personliga tillval och anpassa planlösningen för att passa deras behov var avgörande i valet av leverantör.

–Vi ville ha ett hus där köket var hjärtat. Vi la ner mycket energi på att hitta rätt planlösning för oss, berättar Caroline Möllerström.

Det resulterade i ett så kallat H-hus, där köket fungerar som navet i hemmet. Med barnens sektion på ena sidan, bestående av sovrum och lekrum, och deras eget master bedroom med angränsande privat toalett på den andra sidan, har familjen skapat en harmonisk balans mellan gemensamma utrymmen och personlig integritet.

I Caroline Möllerströms kök spelar varje ögonblick en roll i att skapa minnen som varar livet ut. Central i detta kulinariska centrum står bänkskivan, tillverkad av decton, en kompositsten som förenar skönhet med funktionalitet. Denna bänkskiva är inte bara ett estetiskt tillskott till köket utan även en pålitlig och slitstark yta som klarar av vardagens påfrestningar.

“Vi skämtade om att jag först valde köksfläkten och sedan byggde vi huset”

Caroline, som brinner för inredning och design, har lagt ner mycket tid på att välja material och färger som speglar deras stil.

– Min högsta önskan var att få en köksfläkt i mässing. Så vi skämtade om att jag först valde köksfläkten och sedan byggde vi huset, berättar Caroline

Med en önskan om en lugn och jordnära färgskala, har Caroline och Alexander skapat ett hem som känns både modernt och hemtrevligt.

– Vi älskar att lägga till små accentfärger. Det är lätt att ändra uttrycket med små detaljer som kuddar, blommor och ljus, säger Caroline Möllerström.

Fasaden på huset färdigmålad, ett projekt som inte undgått Caroline och hennes man Alexander. Tillsammans har de tagit penslarna och förvandlat husets yttre.

Egna lösningar i hemmet

Men det är inte bara inomhus som bär Caroline och Alexanders personliga prägel. Med en passion för DIY-projekt har de också lagt ner tid och energi på att skapa egna lösningar i hemmet.

– Vi har byggt in och målat om garderober från Ikea i vårt sovrum för att frigöra plats till en arbetsplats. Och i hallen har vi byggt platsbyggda garderober med egna stommar och använt kakelplattor från Bricmate som fönsterbrädor för att vara både hållbart och ekonomiskt, förklarar Caroline.

Caroline delar gärna med sig av sina DIY-äventyr och inredningstips på hennes huskonto, @Villa_kalvstigen.

– Jag tycker det är så roligt att få inspirera andra. Vi har själva fått mycket inspiration från andra heminredningskonton och nu hoppas vi kunna ge tillbaka, säger Caroline Möllerström.

Med en altan under uppbyggnad, komplett med en integrerad pool, ser framtiden ljus ut för familjen Möllerström.

Här syns garderoberna, hallen och en del av badrummet som finns i huset.
Och färgskalan och tonerna fortsätter i huset.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.