5

7 steg mot en bättre superversion av dig själv!

Det krävs inte alltid något nytt för att bli en bättre version av dig själv, ibland kan det räcka med att ta ett steg bakåt och sluta med saker för att nå dit. Vår livsstilsskribent Philip Otter beskriver sju steg som hjälper dig framåt.

1. Ge upp ett ohälsosamt liv
Vår hälsa är grunden inför ett händelserikt och roligt liv. Tar vi inte hand om oss själva så kommer vi heller inte ha energi till att dansa med i livets resa. Tre saker att ha i åtanke är kvalitetssömn, hälsosam diet och fysisk aktivitet. 

Take care of your body. It’s the only place you have to live. — Jim Rohn

2. Släpp kortsiktiga tankar
Lyckliga människor vet värdet i att sätta långsiktiga mål och kombinera dem med kortsiktiga delmål. Istället för att träna mot en snygg beachkropp så ska du istället se träningen som en del av din vardag, i hopp om att den skapar ny energi som tar dig igenom vardagen.

3. Sluta bortförklara
När vi skyller från oss på andra så avgränsar och hindrar vi oss själva ifrån att växa. Därför är det viktigt att ta fullt ansvar för dina handlingar.

Börja äga ditt liv – ingen annan kommer att göra det åt dig

4. Vänta inte på att få tur
Att bli framgångsrik över en natt är en mytologi. Visst finns det bra idéer som skapats under en natt, men det är arbetet i sig som tagit idéerna till verklighet. Se till att planera inför framtiden men fokusera även på dagen som står framför dig. Genom den så förbättrar du dig själv för var dag.

5. Sluta med multi-tasking
Fokusera på att göra en sak i taget och gör den riktigt bra.

Most of the time multitasking is an illusion. You think you are multitasking, but in reality, you are actually wasting time switching from one task to another. — Bosco Tjan

6. Släpp kontrollen
Var medveten om vad du kan och inte kan påverka. Om du hela tiden försöker kontrollera det som inte är upp till dig, kommer det tillslut hindra dig från att gå vidare till nästa steg. Försök istället att förändra din attityd till det du inte kan kontrollera.

Some things are up to us, and some things are not up to us. — Epictetus

7. Sluta sträva mot att bli omtyckt av alla
Se dig själv som en egen nisch. Det kommer alltid finnas personer som gillar den nischen och personer som inte gillar den. Det spelar ingen roll hur du mycket du kämpar, det kommer alltid att finnas någon som inte gillar dig. Va dig själv och stå för dina åsikter och tankar.

You can be the juiciest, ripest peach in the world, and there’s still going to be people who hate peaches. — Dita Von Teese

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.