Trion bakom Moyagi – ny karaokejätte som snart öppnar vid Brunkebergstorg

Vi har träffat grundarna Alexander Irinarchos, Jonathan Merlo Sjöö och Marcus Schuterman för att höra mer om Stockholms nya karaokedestination.

Alexander Irinarchos, Jonathan Merlo Sjöö och Marcus Schuterman.

Moyagi heter karaokestället som den 14 maj slår upp sina portar för att erbjuda Stockholmarna en helt unik musikupplevelse. Bakom konceptet står en trio med erfarenhet från klubbvärlden och musikbranschen – och med en stor passion för den japanska kulturen.

Tolv karaokerum och över 85 000 låtar
Anläggningen på Brunkebergstorg 3 håller på att ta form. På gatuplan möts man av en rymlig lounge, bar och ett stort karaokerum. En trappa ner hittar man ytterligare 11 privata karaokerum av olika storlekar.

På Moyagi kommer man att kunna umgås med sina vänner samtidigt som man river av några framträdanden av sina absoluta favoritlåtar. Perfekt både som förfest, en roligare middag eller som kick-off med kollegorna. Anläggningen kommer även att kunna abonneras på söndagar för privata event.

Låtbiblioteket som finns på iPads erbjuder över 85 000 låtar och växer varje vecka. Det finns även möjlighet att få uppbackning av en kör om man känner sig ringrostig, berättar Marcus Schuterman med glimten i ögat.

Asiatiska drinkar och finger food direkt till rummen
Konceptet går under begreppet ‘eatertainment’ där man samtidigt som man sjunger både kan äta och dricka gott. Gästerna kommer enkelt att kunna beställa och betala mat och dryck till rummen via sina mobiler.

Menyn är en mix av finger food med asiatiska influenser. Allt ifrån Shrimp Popcorn, Steamed Buns, Wagyu Beef Katsu och flera vegetariska alternativ, förklarar Alexander Irinarchos.

Så ska de färdiga karaokerummen se ut.

Inspiration från gamla samuraj-filmer
Idén till Moyagi föddes under en resa till Kina där den gemensamma passionen för karaoke kom på tal mellan kompisarna Jonathan Merlo Sjöö och Alexander Irinarchos. Strax därpå blev Marcus Schuterman inkluderad och rötterna för idéen om en karaoke ‘eatertainment’ växte sig snabbt stark och ett bolag tog form.

— Alla använder olika sätt för att hitta inspiration; när vi skulle ta fram vårt varumärke internt tittade vi mycket på gamla samurajfilmer, flera utan undertext. Färgerna, stämningarna och ljuden väckte vår fantasi och ledde oss till Moyagi och det varumärke vi har idag.

Moyagi bottnar också i flera andra traditionella och moderna aspekter av japansk kultur, tillägger Jonathan Merlo Sjöö.

Öppnar 14 maj med en period som grundarna kallar för ‘EarlyBird’
Moyagi öppnar med en beta-period mellan maj och augusti. Besökare som bokar karaoke i de privata rummen under denna period blir så kallade ‘EarlyBirds’.

— Vi har arbetat med Moyagi i snart över ett år och känner att vi vill avsluta konceptet tillsammans med besökarna. Därför kommer vi att smygöppna nu i mitten av maj och ta emot konstruktiv kritik under sommaren. Detta för att finslipa upplevelsen och konceptet till den stora lanseringen i augusti.

Som en ‘EarlyBird’ får man unika och hemliga förmåner under framtida besök på Moyagi, avslutar Marcus Schuterman.

MOYAGI
Adress:
Brunkebergstorg 3
Öppnar:
14 maj 2020

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.