Kycklingsouvlaki eller kycklingspett med asiatisk coleslaw
Kycklingspett, en klassisk favorit på grillen eller i ugnen, får en oväntad twist när traditionella kryddor och marinader lämnas bakom. Denna nya tolkning av det välkända receptet utmanar smaklökarna med spännande kombinationer av kryddor och såser som tar ditt nästa måltidsäventyr till helt nya höjder. Utforska en värld av smak och konsistens med varje tugga av dessa uppfriskande kycklingspett!
Recept cirka 4 personer
Coleslaw
- 500g röd spetskål
- 2 cm ingefära
- 1/2 röd chili
- 2 msk jalapeño majonnäs (eller vanlig)
- 1 dl matyoghurt
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
Kyckling
- 4 kycklingbröstfiléer
- 2 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk jalapeño majonnäs (eller vanlig)
- 1 dl matyoghurt
- 1/2 chili
- spett att trä kycklingen på
Topping
- Sesamfrön
- Chili
- Koriander
- Strimla rödkålen tunt och lägg ner i en bunke
- Häll ner majonnäs, matyoghurt och rapsolja, blanda väl
- Finhacka chilin och riv ingefäran, blanda ner med resten. Salta och peppra efter smak
- Ställ i kylen minst 30 minuter
- Skär kycklingen i lika stora kubbitar
- Blanda ihop soja, sesamolja och finhackad chili, häll över kycklingen ställ i kylen cirka 30 minuter
- Trä kycklingen på spett
- Grilla eller stek spetten klara och servera ihop med coleslaw. Toppa allting med koriander, sesamfrön och finhackad chili
Kycklingspett är en riktig grillklassiker, här med härlig asiatisk tvist. Perfekt till grillsäsongen!