Theoz och Warner Music Nordics blir först i Norden

Skivbolaget Warner Music Nordics har tillsammans med spelutvecklaren Go Maddox Interactive och musikmediebyrån Emperial utvecklat en unik upplevelse där den svenska popstjärnan Theoz får en egen avatar och värld på plattformen.

Upplevelsen som går under namnet Theoz Vinterland är helt unikt eftersom det är första gången detta görs helt på svenska. I spelet kan användarna utforska vintervärlden på olika lekfulla sätt. Man kan bland annat åka skridskor, rutschbanor och samla mynt för att låsa upp föremål till sin avatar. Dessutom kommer fansen kunna uppleva Theoz konsert fr o m 14 februari t o m 14 maj där hans avatar framför tre låtar varje heltimme. En av låtarna – “Otursdag” är helt unik och specialskriven för plattformen.

En onlineplattform i 3D

Roblox är en onlinespelplattform i 3D med 58,8 miljoner dagliga aktiva användare. Plattformen öppnar upp möjligheter för människor att träffas, skapa och uttrycka sig själva i en interaktiv miljö.

– Det här är en helt unik upplevelse och första gången man skapar en Robloxupplevelse baserad på en nordisk artist. Vi utforskar hela tiden nya vägar. Och hur vi ska jobba med dem i metaverse. Det här är ett perfekt exempel på hur man kan förena de två världarna. Hela upplevelsen öppnar upp massvis med spännande möjligheter för oss för att kunna lansera och marknadsföra framtidens musik på helt nya sätt, säger Robert Skowronski, A&R på Warner Music.

Theoz slog igenom som 12-åring

Theoz slog igenom som 12-åring i appen Musically (innan den bytte namn till TikTok) och är förutom en framgångsrik artist också en av Sveriges största influencers med nästan 2 miljoner följare på TikTok. Sedan samarbetet med Warner Music startade 2018 har Theoz haft ett flertal stora hits. Nu senast låten ”Som Du Vill” som var en av de största svenska poplåtarna 2022.

– Det här är ett banbrytande ögonblick för nordiska artister som vill vara närvarande på den här plattformen, säger Mark Fry, CEO Warner Music Nordics.

Theoz Vinterland släpptes den 14 februari på plattformen Roblox.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.