Så boostar du hyn under årets kallaste månader

Framtaget tillsammans med hälsoexperterna från Life

Alla torrisar, se hit! Har du nariga läppar, spruckna nagelband eller hy som flagnar? Kylan och säsongen gör luften extra torr – Life tipsar därför om hur du håller huden återfuktad under årets kallaste månader.

De senaste åren har vi sett en hel del olika trender inom hudvård. Det har varit allt ifrån att smörja ansiktet med snigelslem och guld i koreansk hudvårds-anda. Till kemiska ingrepp som microneedling där en nål sticker hål på huden för att fukt och näringsämnen från produkter ska upptas lättare av huden. Men behöver hudvård verkligen vara så komplicerat?

– Vinterhalvåret är en tuff period för huden men det behöver inte vara allt för svårt att faktiskt ta hand om den. Vi har samlat våra bästa tips för att inte bli torr och fnasig när det är som kallast. Ett ytterligare tips är att välja naturlig hudvård. Vilket både är bra för hyn och miljön. Naturlig hudvård innehåller naturliga ingredienser som är nedbrytbara och ofta ekologiskt odlade, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

Fem tips på hur du fuktboostar huden

1. Bort med gamla och torra hudceller

Exfoliering under vinterhalvåret är en life saver. Genom att få bort döda hudceller med hjälp av peeling eller syra blir huden mer mottaglig och drar åt sig fukten lättare. De döda hudcellerna kan nämligen blockera. Att exfoliera för mycket är inte heller bra – det gäller att hitta den rätta balansen. Och ett tips för dig med lite känsligare hy är att hitta en ansiktsrengöring med mild peeling.

2. Glöm inte bort händerna

Nu när vi tvättar och spritar händerna oftare, kanske mer än någonsin, är det extra viktigt att komma ihåg att återfukta dem. Ställ en fin handkräm bredvid handtvålen i badrummet för att enklare komma ihåg. Ett hett tips är även att ha en mindre handkräm liggandes i väskan eller jackficka.

3. Serum är din bästa vän

Serum är ett must have i hudvårdsrutinen – framförallt under vintern. För många kan serum kännas som ett onödigt steg. Men det är värt det lilla extra steget. Ett serum ser nämligen till så att dina produkter gör sitt jobb på bästa sätt. Gör lite research om vilket serum som passar din hy bäst – det behöver inte vara det dyraste mest exklusiva, utan välj ett i din prisklass och
ge det ett försök!

4. Fetare krämer – ja tack!

Likt hur garderoben byts ut beroende på årstid bör detsamma göras med hudvården. Åtminstone borde ansikts- och kroppskrämer bytas ut när vintermånaderna står runt hörnet – så har du inte gjort det än är det hög tid. Det viktiga att tänka på är att krämerna är väldigt återfuktande och feta. Det gäller för hela kroppen – glöm inte bort de där torra armbågarna.

5. Återfukta inifrån och ut

Kanske det mest använda tipset inom hudvård – drick mycket vatten. Men det är värt att nämna igen eftersom vatten hjälper dig att återfukta huden inifrån och ut. Andra produkter som kan hjälpa kroppen att behålla sin fukt är kosttillskott. Stärk upp under vintermånaderna för att inte tappa ditt sommarglow.

Tips på fyra produkter från Life:

1. Life Vitamin A cream
Life Vitamin A Cream med sheasmör och jojobaolja passar utmärkt för både ansikte och kropp. Krämen lämpar sig för alla hudtyper och är anpassad för daglig användning. Den innehåller till 99% naturliga ingredienser och är parfymfri.

2. Life Lip Balm
Life Lip Balm innehåller vårdande och mjukgörande naturliga växtoljor och bivax. Produkten har en relativt neutral doft och smak.

3. Life Kokosolja
Life Coconut Oil innehåller den allra finaste kokosoljan du kan hitta. Kokosolja kan du bland annat använda i håret, på huden och som livsmedel. Blanda med eteriska och kallpressade oljor samt kokossalt för olika inpackningar och skrubb

4. Collagen Hyaluron
Ett kosttillskott för huden med både kollagen och hyaluronsyra samt vitaminer och zink. Förpackade i portionspåsar som är smidiga att ta med sig och lätta att blanda ner i smoothies eller annan dryck.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.
Det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.