Arbeta på distans blir allt mer populärt

Trots slopade pandemirestriktioner så fortsätter andelen som arbetar hemifrån att öka i snabb takt. Och svenskarna verkar inte heller helt villiga till att gå tillbaka till arbetsplatsen på heltid.

Det visar 2022’s upplaga av Internetstiftelsens rapport “Svenskarna & Internet” där andelen svenskar som arbetar hemifrån ökat från 51 till 57 procent på bara ett år, och trenden rör sig över alla sektorer.

– Vi ser en enormt stor skillnad i marknaden det senaste året. Framförallt att den grupp som söker sig till oss har gått från kvinnor 25-45 år, till kvinnor 35-60 år. Feedbacken vi får är att de helt enkelt vant sig vid flexibiliteten och inte längre är beredda att lägga 1-3h/dag i pendlingstid för att jobba från en arbetsplats, säger Frida Engström, grundare av den privata utbildningen Begynn som lär ut hur man startar ett helt digitalt företag och blir både plats- och tidsoberoende.

Att arbetsmarknaden kommer röra på sig rejält kommande år är det nog ingen tvekan om, och med den stundande lågkonjunkturen så verkar fler och fler se över sina möjligheter att arbeta på distans, både som anställd men också som egenföretagare.

– Distansjobb som kommer ut på marknaden idag erbjuder tyvärr sällan 100% distansarbete, vilket gör att många istället väljer att gå sin egen väg och starta eget för att styra mer över både tid och inkomst, säger Frida vidare.

Fridas bästa tips för att komma vidare till en mer flexibel vardag

Börja fundera:
Hur ser en perfekt dag ut för just dig? Vad innehåller den, vad gör du och vem är där med dig? Utgå från att allt är möjligt utan begränsningar.

Skapa en visionboard:
Att mata sitt undermedvetna sinne med sina mål är ett fantastiskt sätt att ta andra handlingar än vad vi normalt sett skulle göra, handlingar som är i harmoni med vart vi vill.

Ta hjälp:
Vem har gjort det du vill göra före dig? Kan du lära av en sådan person för att slippa några fallgropar på vägen?

Ta action:
Övertänkande är grunden till både dåligt självförtroende och minimal förändring. Ta action på dina idéer direkt och landa i att “fail fast forward” är okej!

Vill du läsa mer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.