5 spännande möbeltrender för 2022

Artikeln innehåller annonslänk

Året har kommit igång med stormfart och i backspegeln hittar vi definitivt lite av allt möjligt. Såväl högt som lågt. Nu har vi tagit en titt på några av de kommande möbeltrenderna, varav några är riktigt oväntade.

Vi har kikat närmare på några av de möbeltrender som definitivt kommer att sätta sin prägel på den kommande tiden. Några av dem har vi faktiskt förväntat oss, medan andra tagit oss på bar gärning. Förhoppningsvis kan de inspirera dig på din egen väg till rätt val av möbler. Här är fem trender som vi tror kommer att sätta sin stämpel på 2022.

Minimalism och funktionalism

Bland de yngre generationerna så har flexibilitet i vardagen ofta kommit att visa sig vara lika viktigt som luft och vatten. Det har gjort att funkistrenden återigen är stark. Något oväntat är att denna typiskt sett skandinaviska strömning även fått fäste i världens alla hörn. En spännande återgång som sätter fingret på vikten av en funktionell vardag.

Designade möbler

Att köpa unika designade möbler är en trend som i ett historiskt hänseende har kommit och gått. Att satsa långsiktigt och välja möbler som är både unika och beständiga ligger definitivt i tiden. Det är ett givet sätt att kombinera kvalitet med miljömedveten långsiktighet.

Genom att välja designmöbler får du möjligheten att göra inköp för livet som verkligen sticker ut.

Trä och naturmaterial

De senaste decennierna har på många sätt domineras av syntetmaterial. Mycket på grund av att det varit stor efterfrågan på lättviktsmöbler och särskild fokus på transportmöjligheter. Nu ser vi däremot en återgång till klassiskt robusta möbler i natur- och trämaterial. Med naturmaterial kan du få möjligheten att ta ge vardagen en mer gedigen känsla.

Färgernas återtåg

Många har kommit att förknippa moderna hem med en högst påtaglig vithet. Men pendeln har återigen svängt och resulterat i stor efterfrågan på färgglada material. Vi misstänker att den kommande tiden lär präglas av färgglad möbelklädsel. En unik chans till avsevärt mycket mer mångfacetterade uttryck genom spännande färgglada möbelval.

Kontraster

Enhetlighet har på sätt och vis varit samtidens melodi. Många har inrett och valt möbler särskilt utifrån hur de passar ihop. Allt fler väljer däremot att skapa kontraster genom att aktivt välja möbler som inte nödvändigtvis matchar varandra. Ett spännande sätt att skapa unika helhetsintryck. Med kontrasterande möbler kan du skapa unika kombinationer som säger något om dig och ditt liv.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.