Julkonsert: Konserthusets musikaliska hälsning för en ovanlig jul

Julkonsert

Den 20 december bjuder Konserthuset in till sin stora julkonsert. Det blir en gnistrade show med många av de klassiska julsångerna och favoriter ur den amerikanska traditionen. Tillsammans med Kungliga Filharmonikerna möter vi operasångarna Elin Rombo och Henning von Schulman, musikalartisten Malena Laszlo och gospelartisten Samuel Ljungblahd. Årets konsert visas på Konserthuset Play från den 20 december.

Den stora julkonserten arrangeras i år för tionde året i rad.

– Den kommer att vara i den anda av gemenskap som nationaldagskonserten vi sände tidigare i år, säger konserthuschef Stefan Forsberg. Vi vill skänka ljus, värme och gemenskap till alla som firar en ovanlig jul i år. Julen är musikens högtid, och vi hoppas att människor kan samla sina nära och kära på distans för att inleda julen tillsammans med oss på detta sätt.

Konserthuset välkomnar återigen den mångsidiga sopranen och hovsångerskan Elin Rombo, som senast medverkade i Nationaldagskonserten den 6 juni. Elin Rombo har gjort en rad hyllade huvudroller på Kungliga Operan. Basen Henning von Schulman var under flera år var medlem av solistensemblen vid Operan i Köpenhamn. Musikalartisten Malena Laszlo har bland mycket annat gjort egna shower och spelat huvudroller i musikalsuccéer på Göta Lejon. Samuel Ljungblahd har utmärkt sig inom soul, r’n’b och inte minst gospel, i musik med kyrklig profil.

Dirigenten Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna och gospelkören By Grace. Värd för årets stora julkonsert är konserthuschef Stefan Forsberg.

Julkonserten förinspelas och får sin premiär den 20 december kl 18.00 på konserthusetplay.se. Konserten är därefter fritt tillgänglig fram till den 15 januari.

Besök webben för komplett programinnehåll här.

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna
Alexander Hanson, dirigent
Elin Rombo, sopran
Henning von Schulman, bas
Malena Laszlo, sång
Samuel Ljungblahd, sång
Gospelkören By Grace
Stefan Forsberg, värd

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.