Sportlovsguide i Stockholm

Vår krog- och nöjesexpert Malin Carlsdotter ger dig tips på aktiviteter varje dag

254A6044
Inled veckan med frukost på Bonnie’s. Foto: Bank Hotel

Sportlovsveckan är här och det innebär att många lämnar stan. För den som inte styr kosan till fjällen finns det massor av aktiviteter att välja på även här i Stockholm. Här är mina bästa tips till dig som vill unna dig lite lov (utan barn) och kombinera det med jobbveckan.

Måndag: Frukost på Bank Hotel
På restaurang Bonnie’s på Bank Hotel hittar du stans absolut bästa frukost! Buffén – som inte är en traditionell buffé – är värd varenda krona. Atmosfären är harmonisk med djupa sammetssoffor och fantastisk service. Starta därför sportlovsveckan här och njut bland annat av deras juicebuffé och oatmeal som tillagas på beställning.

Tisdag: Skansen!
Att bara ta en promenad runt Skansen istället för klassiska “Djurgårdsvarvet” ger dig både nytta och nöje. Strosa runt, njut av utsikten, titta på vackra gamla byggnader och lär dig lite historia. Ett sant nöje mitt i city som vi borde utnyttja mer. Deras årskort kostar dessutom endast 295:- och ger dig tillgång till Skansens vackra miljö 365 dagar om året.

Onsdag: Morning Swim på Selma City Spa
Varje onsdagsmorgon mellan klockan 07:00-10.00 kan du börja din dag med att se soluppgången från poolen på Selma City Spa. Avsluta träningen med att sitta en stund i bastun och ät sen en ordentlig frukost. Mer än så behöver jag inte säga.

Ta ett dopp i den uppvärmda poolen och starta onsdagen i morgonrock på Selma City Spa bland Stockholms takåsar. Foto: Selma City Spa

Torsdag: AW med ostron på Eataly
Sätt guldkant på veckan och avsluta dagen med champagne och ostron på Eataly. Varje torsdag kostar ostronen endast 20:- och ett dussin 200:-. Slink in och unna dig en extra härlig aw. Avsluta med att köpa hem deras goda stracciatella, färska tomater och hemlagad ravioli till kvällens middag.

Fredag: Mardi Gras på Vassa Eggen
Mardi Gras i New Orleans är en av de mest berömda karnevalerna i världen. Under hela sportlovet firas den amerikanska högtiden Mardi Gras på Vassa Eggen med festivalstämning och spännande meny. Bland annat serveras Crocodile Sausage, Crabcakes och Bourbon Pecan Pie. Don’t miss out!!

Friterade grodlår står också på menyn när Vassa Eggen firar Mardi Gras. Foto: Vassa Eggen

Lördag: Skeppsholmen och museum
Mitt tips för lördagen är att ta en runda kring Skeppsholmen för att besöka alla fantastiska museer vi har. Det är en perfekt runda att starta på Nationalmuseet, stanna till på Östasiatiska Museet och avsluta på Moderna Museet. Lunch intas bäst på Hotel Skeppsholmen. Vill du fortsätta rundan så rekommenderar jag att du tar SL-båten över till Djurgården och till exempel besöker Waldemarsudde.

Söndag: Allt om Kombucha på Spritmuseum 
På söndag den 3 mars kan du lära dig mer om Kombucha – hälsodrycken som trendar i Sverige, när Spritmuseum bjuder in till workshop mellan klockan 10-13. För 900 kronor får du smaka en rad olika Kombuchor, dyka in i dryckens historia och framförallt brygga egen Kombucha som du får ta med dig hem. Spännande, lärorikt och gott!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.