Så blir sommarstugan en fransk renässansdröm

sa-blir-sommarstugan-en-fransk-renassansdrom

Beundras du av slotten i Frankrike, dess vackra interiör och chateau-stil? Att vakna upp i ett hem som andas fransk renässans är en dröm för många. Men att införliva det i sitt dagliga hem kan kännas opraktiskt. I en sommarstuga kan det däremot finnas möjlighet att ta ut svängarna. Sanitetsleverantören GROHE ger dig inspiration i hur du kan inreda sommarstugan i fransk ”chateau-stil”.

Sommarstugan är för många en lugn oas att ta till tillflykt från den stressiga vardagen. Här finns även plats för att ta ut svängarna i inredningen. Drömmer du om lyxiga sammetsinslag, kristallkronor och gulddetaljer? Då är ”chateau-stilen” á la franska slott på 1600-talet något för dig. Inredningen passar perfekt för den som vill gå utanför den traditionella skandinaviska stilen och vill skapa ett personligt och unikt boende. Stilen kommer även garantera komplimanger och beundran av dina gäster. Med några enkla knep hjälper GROHE dig att förvandla din enkla sommarstuga till en fransk renässansdröm.

Skapa balans

Det kan locka att fylla sitt semesterboende med antika och dyra föremål i fransk chateau-anda. Dock är det inte ett måste för att uppnå en romantisk slottskänsla. Med hjälp av moderna inslag kan du skapa en harmonisk balans i inredningen. Du kommer långt med att addera några få moderna lösningar som smälter in i den övriga interiören. Till exempel kan ett modernt fristående badkar och ett runt tvättställ passa bra till ett badrum som i övrigt andas chateau.

Inred med mässing

Vissa detaljer är viktigare än andra för att uppnå en enhetlig inredning. När det kommer till den franska ”chateau-stilen” är vissa inslag grundläggande för att karaktärisera känslan. Guld- och mässingdetaljer i inredningen är ett av alla knep för att skapa en exklusiv känsla. En stor kroppsspegel med en gedigen guldram sätter standarden och kan kompletteras med andra mässingdetaljer i hemmet på allt ifrån köksblandare till diskho.

Färgskalor och vackra detaljer

För den som vill satsa fullt ut på den rätta slottskänslan är en rekommendation att satsa på tapeter i blommigt eller mönstrat tryck. Var heller inte rädd för att mixa olika färgskalor i hemmet. Att våga måla väggarna i starka kulörer är också ett bra alternativ för att addera den sista touchen. För den som hellre vill ha en mer nedtonad interiör passar neutrala färgskalor bra på väggar och textiler. Låt istället möbler och inredningsdetaljer stå i fokus. Tavlor, böcker och vackra speglar är bra komplement som får tala på väggarna. Utsmycka även rummen med mindre detaljer och föremål som gamla böcker, porslin och antika föremål.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.