[recipe servings=”4 häxhattar” time=”30-40 minuter” difficulty=”Lätt” Häxhattar doppade i choklad.]
Recept: Häxhattar doppade i choklad
Här kommer ett riktigt kul recept till Halloween! Klassiska glasstrutar doppade i choklad med glitter och guldigt strössel passar utmärkt som dekoration till champagnen.
[recipe-ingredients]
- 4 glasstrutar
- 200g mörk choklad
- 200g vit choklad
- Strössel
- Guldigt glitter (ätbart)
- 4 digestivekex
[/recipe-ingredients] [recipe-directions]
- Skär försiktigt av toppen på glasstrutarna, och eventuellt vid kanten om den är ojämn
- Smält chokladen
- Häll upp strössel på ett fat
- Doppa strutarna i choklad och även kexen (gör en strut och ett kex i taget så att de inte hinner stelna)
- Rulla runt struten i strössel, eller strö på med guldfärg
- Placera struten på kexet så att det känns stabilt, lägg sedan den avskurna toppen lite på snedden av toppen, häll på lite extra choklad om det behövs
- Lägg på lite strössel/guld på kexets kanter
- Lägg på bakplåtspapper och låt stelna
- Servera champagne och lägg på hattarna som en festlig dekoration
[/recipe-directions][/recipe].
