fbpx
Häxhattar
Häxhattar

Häxhattar i choklad till Halloween

Sophie Björkman tipsar om årets roligaste recept till Halloween. Häxhattar doppade i choklad med glitter och guldströssel.

  • Portioner: 4 häxhattar
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Recept: Häxhattar doppade i choklad

Här kommer ett riktigt kul recept till Halloween! Klassiska glasstrutar doppade i choklad med glitter och guldigt strössel passar utmärkt som dekoration till champagnen.

Ingredienser

  • 4 glasstrutar
  • 200g mörk choklad
  • 200g vit choklad
  • Strössel
  • Guldigt glitter (ätbart)
  • 4 digestivekex

Instruktioner

  1. Skär försiktigt av toppen på glasstrutarna, och eventuellt vid kanten om den är ojämn
  2. Smält chokladen
  3. Häll upp strössel på ett fat
  4. Doppa strutarna i choklad och även kexen (gör en strut och ett kex i taget så att de inte hinner stelna)
  5. Rulla runt struten i strössel, eller strö på med guldfärg
  6. Placera struten på kexet så att det känns stabilt, lägg sedan den avskurna toppen lite på snedden av toppen, häll på lite extra choklad om det behövs
  7. Lägg på lite strössel/guld på kexets kanter
  8. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna
  9. Servera champagne och lägg på hattarna som en festlig dekoration

.

Häxhattar
Häxhattar till Halloween Foto: Sophie Björkman

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Festlig förrätt med pilgrimsmusslor, jordärtskockspuré och jordärtskockschips