Att välja en oberoende elleverantör

Artikeln innehåller annonslänkar

Det handlar mycket om att välja rätt elleverantör just nu. Vintern är ofta sträng och ser du inte över ditt elavtal med jämna mellanrum kan det bli en dyr historia för dig. Det kan därför vara klokt att kolla upp ditt elavtal så att du inte betalar onödigt mycket, men elmarknaden är snårig, det finns mängder med elbolag, så vilken ska du välja. Vi guidar dig vidare och berättar om oberoende elleverantörer.

Kolla först vad som gäller

Att välja en oberoende elleverantör är smart. Dessa har egentligen inget egenintresse av höjda elpriser eftersom de inte producerar någon el utan koncentrerar sig på att få nöjda kunder. Innan du byter till en oberoende elleverantör är det dock viktigt att du kollar med ditt nuvarande elbolag om du har bindningstid kvar på det nuvarande avtalet.

Försöker du bryta det i förväg kan du bli tvungen att betala en brytavgift. Kolla också om vilken uppsägningstid som gäller. Du kan behöva säga upp ditt elavtal långt   förväg. Om du är på väg att flytta är det också viktigt att kolla vad som gäller. Har du ett bundet avtal så kan det vara bra att ringa elbolaget och se om det går att flytta med avtalet till det nya stället.

Oberoende elleverantör

När allt är klart med ditt gamla elbolag har du möjlighet att teckna nytt elavtal med en ny oberoende elleverantör eller flytta ditt befintliga avtal. Att flytta eller byta elavtal är enkelt och går oftast väldigt snabbt. Det handlar egentligen om tre saker du bör ta ställning till. Vill du ha fast eller rörligt pris? Hur långt ska avtalet gälla? Avslutningsvis måste du ta ställning till vilken sorts el du önskar. Oftast är det så att om du inte gör något val blir det en mix av olika energikällor. Genom att välja fossilfritt alternativ är du med och bidrar till att minska utsläppen av koldioxid.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.