Fem trendiga hårfärger

Artikeln innehåller annonslänk

Det går trender i allt, teknik, bilar, mode, makeup men självklart finns det även trender när det kommer till hår och hårfärger. Trenderna kan förändras i samband med olika säsonger exempelvis men trendrapporten just nu lutar åt pastellfärger.

Gillar du förändring, trender och att förändra utseendet och looken på ditt hår, då ska du spana in dessa trendiga hårfärger. Vi tog hjälp av chefredaktören på Beautiq.se Amanda Berntsson för att komma fram till följande tips om trenderna.

Färgtrender

Är du sugen på förändring för ditt hår, dags för en ny look inför en date? Kanske några av dessa trendiga hårfärger kan locka. Hitta din favorit och se om du vågar testa något nytt.

Nude blonde

Nude blond är ett bra val om du vill testa en varmare ton men inte är säker på att du ska trivas. Nude blonde drar något mer mot det kalla än det varma hållet och kan beskrivas som en typ av beige färg. Den är inte lika varm som guldblond men den är varmare än vad en kall blond är.

Terrakotta

Färgen kom som en uppstickare 2020 och detta är en rödbrun färg. Färgen är trendig och den dyker upp lite varstans både i inredning, hårfärg och mode. Du kan få skiftningar i färgen om du väljer slingor men du kan också använda den som enskild färg. Det går även att välja om du vill ha färgen som ljus eller mörk.

Honey Blond

Vill du byta din kalla hårfärg kan Honey blond vara rätt färg för dig. Detta är en färg som är en variant av guldblond men som har en mjukhet som ger ditt hår lyster. Man kan variera sig lite med denna färg och välja om du vill ha den mer åt det kalla eller varma hållet.

Pastell

Som du säkert redan märkt har pastellfärger blivit väldigt populära. Här hittar du både kalla och varma nyanser. Det vanligaste för pastell är att man använder inpackningar eller tonings schampo för att få till färgerna. Rosa pastellfärg dök upp som en trend redan 2020 men håller fortfarande i sig.

Hitta rätt hårfärg

Det finns många färger och tekniker att välja mellan när du ska färga ditt hår och det är kanske inte helt lätt att välja eller att veta vilken färg som verkligen passar. Genom att ta reda på vilken hudton du har kan du se vilken färg som kommer att vara bäst för dig. För att få reda på vilken hudton du har ska du trycka på huden vid din tumme. Drar hudens färg mot blått eller rosa innebär det att din hudton drar åt det kalla hållet. Visar huden istället mot guld är din hudton mot det varma hållet.

Ljus eller mörk hy

Har du en kall hudton kan askblond eller mörkblond vara hårfärger som lyfter fram ditt ansikte. Har du en varm hudton passar du bättre i hårfärger som har en mer guldig nyans. Om du har en mörkare hy men en kall hudton kan mellanbrun, mörkbrun eller mörk plommonfärg vara värt att testa. Har du däremot en varm hudton passar istället varma honung- eller sirapstoner bättre. För mörkare hy kan även chokladfärg eller en nyans med guldiga eller röda toner vara ett spännande alternativ.

Tekniker inom hårfärg

Det är inte endast hårfärger det går trender i utan även i olika tekniker.

● Ombré: Handlar mest om var färgen ska placeras. Det innebär att botten har en mörkare hårfärg och som sedan successivt övergår till ljusa toppar. Det bästa och snyggaste resultatet är om inte allt för stora nyansskillnader uppstår. Tekniken utgår från din egna hårfärg och ansiktsdrag och passar därför för alla typer av frisyrer. Du kan själv testa denna teknik om du vill då det finns hårfärger på marknaden för detta, dock kan det krävas en hel del övning innan du får ett snyggt resultat.

● Sombré: En mer naturlig färgning som görs med hjälp av tunna slingor över hela håret. Detta är en jämnare teknik än Ombré. Kontrasten mellan mörkt och ljust är mer naturlig. Även denna teknik kan du testa hemma dock är det ganska svårt att göra så det krävs lite övning. Tekniken passar alla typer av frisyrer.

● Balayage: Här tas hårets volym fram genom att man penslar på slingor i håret. Resultatet är likt resultatet du får med en Ombré men här får du slingor som går högre upp i ditt hår. Tekniken gör färgövergångarna i princip sömlös och resultatet ser naturligt ut. Det positiva med denna teknik är att den i princip passar på alla frisyrer eftersom färgtonerna anpassas.

● Shadow roots: Tekniken har kommit som en uppstickare och innebär en sömlösövergång mellan utväxten och resten av ditt hår. Detta görs genom att först färga hårrötterna och sedan färga resten av håret en halv nyans ljusare.

Sammanfattning

Som du kan se finns det många olika tekniker och färger som du kan använda dig av. Är du osäker ska du utgå från din hudton för att se vilken färg som passar dig allra bäst. Ska du vara riktigt trendig ska du satsa på någon form av färg. Det går trender i allt men du ska självklart välja det som känns rätt för dig. Detta gäller både färg och teknik, välj det som du kommer att trivas i.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.