Stockholms sju bästa ställen för en lyckad första dejt i sommar

Det har aldrig varit lättare att hitta kärleken än nu på sommaren. Vi passar på att tipsa om ett gäng mysiga ställen och nöjen som passar perfekt för en första dejt i Stockholm.

Två små svin är en annorlunda fläkt utanför tullarna som serverar smörrebröd och tjeckisk öl.

Två små svin
Var? Årstavägen

Finns det något mer romantiskt än att äta danska rågbröd, dricka tjeckisk öl och skåla i svensk akvavit? Tveksamt. På Två små svin i Årsta är fokus på hygge samt den danska nationalrätten smörrebröd. Bara ett stenkast med bussen från Gullmarsplan – helt klart värt en omväg.

Pharmarium
Var? Stortorget

Pharmarium är cocktailbaren med utsvävande drycker och barsnacks, mitt på Stortorget i Gamla Stan där Sveriges första apotek en gång öppnades år 1575. Med inspiration från det antika apoteket skapar man intressanta smaker med tvivelaktiga (sic) ingredienser och en stor dos fantasi.

Bar à Vins
Var? Narvavägen

Vill du avnjuta ett gott vin och rustik fransk bistromat? Bar à Vins samarbetar med mindre vinproducenter för att stötta de genuina gårdarna. Något som ger oss som besökare en möjlighet att ta del av de bästa vinupplevelser där alla druvor är valda med omsorg och värme.

Alldeles intill Karlaplan ligger Bar à Vins som serverar gott franskt vin och smakrika ostar. Foto: Bar à Vins

Whitmans Deli
Var? Katarina Bangata

Något så ovanligt som en deli som plockar inspiration från både det kanadensiska, franska, kinesiska och svenska köket. Whitmans Deli drivs av den kanadensiske kocken Chris Whitman och Mikaela Baggström. Detta ställe är perfekt att slinka in på för att smutta på ekologiska viner och lokalproducerat öl. Till det rekommenderar vi att smaka deras taco, den är riktigt smarrig och går bra att dela på om man inte är alltför hungrig. 

Capitol
Var? Sankt Eriksgatan

Capitol är en biograf och bistro i Vasastan som erbjuder både filmupplevelser och matsensationer. Unna er en intim upplevelse på bistron som har ett antal bord, ett knippe stolar och ett öppet kök i en miljö som andas 1920-tal och som är lika delar hemtrevlig som filmisk.

Varför inte passa på att titta på film på Capitol vid nästa dejt? Foto: Niklas Nyman

Babylon
Var? Björns Trädgård

Mitt i Björns Trädgård hittar man denna något undangömda pärla – perfekt uteserveringshäng vid bra sommarväder. Sitt under parasollen och kika på hipsters som strosar förbi medan ni avnjuter en kall tjeckisk Bernard eller ett glas bubbel. Krypavstånd till tunnelbanan bäddar för smidig hemfärd.

Boulebar
Var? Närkesgatan

Mitt i Rålambshovsparken på Kungsholmen ligger Boulebar med utomhusboulebanor, fransk mat och härlig brunch på helgerna. Här kan ni njuta av utsikten över Mälaren och den avslappnade stämningen. Perfekt ställe för den som göra något aktivt på dejten!

Utmana varandra i ett parti boule medan ni tar en öl och umgås. Foto: Boulebar

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.