fbpx

Recept: Krämig och nyttig rödbetshummus

Recept på en god hummus med kikärtor, vitlök och rödbetor. Av vår matskribent Food Harmony.

Idag var det dags för rödbetshummus! 

Rödbetshummus är vackert, gott och nyttigt! Gott till maten eller att dippa grönsaker eller chips i.

  • Portioner: 6 portioner
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

En smarrig hummus med härlig smak och färg av rödbetor. Perfekt för tapasdip, matig sallad eller grillad fisk.

Ingredienser

  • 1 pkt kokta kikärtor
  • En vitlöksklyfta
  • 1 kokt rödbeta
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tahini (valfritt)
  • 1 citron salt, peppar

Instruktioner

  1. Skölj av kikärtorna.
  2. Mixa med vitlök, rödbeta, olivolja och tahinin.
  3. Smaka av med salt, peppar och citron.

Då har du din färdiga rödbetshummus!

Fler recept? Kika här:

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Dietisterna Caroline och Johanna berättar om nya boken Dietistens Val