Upplev pittoreska Mariefred – Mälarens pärla som har allt

Mariefred är den pittoreska lilla staden 45 minuter från centrala Stockholm med allt man behöver för en härlig och romantisk weekend eller dagstur. Upplev den fantastiska naturen, ät på mysiga restauranger, bada i Mälaren och glöm inte att gå en rundtur på det kungliga slottet.

Att göra i Mariefred

Gå en rundtur på vackra Gripsholms Slott som är det kungliga slottet beläget precis intill Mariefreds stadskärna. Slottet byggdes på 1500-talet och är internationellt känt för sin stora porträttsamling och har några av landets bäst bevarade rum från Vasakungarnas tid. Åker ni från Stockholm så ta gärna båten som heter Mariefred som även ger inträde till slottet. Invid slottet ligger Hjorthagen som är ett 60 hektar stort naturreservat där cirka 100 dovhjortar har sitt hem – perfekt för en promenad efter slottsbesöket.

mariefred
Gripsholms Slott är det kungliga slottet från Vasakungarnas tid invid Mariefreds stadskärna.

Är man sugen på att sporta så har Mariefred en av landets bästa golfbanor, Gripsholms GK. Gå en runda golf eller slå några hinkar för att avsluta med en öl eller lunch på restaurangen. Om man bara vill ta det lugnt och njuta av omgivningen kan man även åka det äkta ångloksdragna tåget som åker turer mellan maj och september.

Att äta i Mariefred

Det självklara alternativet, framför allt efter en rundtur på slottet, är att fika, äta lunch eller middag på Slottspaviljongen. Här bjuds det på vällagad och variationsrik mat där alla kan hitta något man vill smaka. Krögarna Helena och Tobias har jobbat länge i branschen och vet hur man bjuder på riktigt bra service och god mat för en rimlig peng. Varför inte kombinera lunchen eller middagen med ett parti minigolf som finns vid invid restaurangen?

göra i mariefred

Slottspaviljongen ligger i anslutning till slottet och erbjuder god mat, trevlig atmosfär och minigolf. 

Andra favoriten är Rakstugan Kök & Bar. På Rakstugan bjuds det på Svenska “Tapas”, det vill säga små och vällagade rätter och ofta med lokala råvaror i en liten och mysig lokal. Detta kan man kombinera med lokal öl från Mälardalen Brewing Company, ett gott glas vin eller något alkoholfritt om man så önskar.

På Rakstugan bjuds det på smarriga tapas, lokal öl och annan dryck i en gemytlig miljö.

Staden har även ett gäng mysiga caféer så som Annas bageri som blivit prisad som Sveriges bästa café!

Sova över i Mariefred

För ett genuint bed and breakfast är tipset Skomakargården. Det är ett ombyggt stall från tidigt 1800-tal full av charm och med fyra fullt utrustade rum, sköna sängar och privat dusch/wc.

Vill man lyxa till det så kan man sova på Gripsholms Värdshus som ligger mitt i staden, inrett med tidlösa detaljer och med utsikt över det vackra slottet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.