Tips från karriärcoach Nina Jansdotter för dig som söker nytt jobb

Tips från karriärcoach Nina Jansdotter till dig som har en känsla av att du är på helt fel plats och har bestämt dig för att börja se dig om efter nytt jobb.

Det är självklart okej och vanligt att komma tillbaka efter semestern och känna sig lite trög den första tiden. Kanske hade du ställt om klockan och van vid sovmorgon och att slippa pendla eller logga in på digitala möten fler gånger om dagen. Men om det mer liknar ångest, eller att du är i väldigt oengagerad och du nu börjar nedräkningen till nästa ledighet är det bra att du börjar ta stegen mot ditt nästa karriärsteg. Det kan ta tid att få nytt jobb och du behöver avsätta tid för det.

Sök inåt först

Det är värdefullt för din självkännedom och för att du ska hamna på rätt jobb att du blickar inåt innan du aktivt söker utåt efter nya möjligheter. Det vill säga att du funderar över vem du är och vad du har för styrkor och drömmar. Sådant är bästa att filosofera över innan hjulen har snurrat på för snabbt in i vardagens alla bestyr igen. Då kan det vara svårare att höra sin inre röst.

Ta hjälp av ditt nätverk

Fråga personer i ditt nätverk var de ser att du skulle kunna passa som. Ibland kör vi fast i våra egna grubblerier och ser inte vara talanger så tydligt själv. Sådant kan även en coach vara ett bollplank kring.

Se över dina profiler

Det är också bra att du blir mer aktiv i sociala medier, som LinkedIn när du söker jobb. Uppdatera din profil och bli gärna mer engagerad i flödet och kommentera och gilla hos andra och posta egna inlägg. Då ger du din profil där en vitamininjektion som brukar generera nya kontakter och möjligheter.

Gå på mingel

Säg till ditt nätverk att du gärna hänger med på mingelevent, både fysiska och online, föreläsningar och annat där du kan återknyta kontakten med tidigare kontakter och utöka ditt nätverk. Det går att nätverka sig till kunskap och chanser även på kalas och bröllop vill jag påminna om. Det måste inte bara vara affärsevent.

Följ företag och kontakta dem

Sök upp intressanta företag och organisationer online. Läs på om dem och följd dem i sociala medier. Kommentera deras inlägg så skapar du synlighet för dig själv. När och om du blir kallad på intervju vet du mer om dem som kan gagna dig och de kan ha märkt dig i flödet eller via sin statistik. Vänta inte bara på att de ska lägga ut annonser, utan skriv till dem och anmäl ditt intresse för tjänster hos dem.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.