Livet i singeldjungeln med Tinder

Din bästa kompis har precis skaffat partner och du är ensam kvar. Helt plötsligt förvandlas inbjudningarna till den stående fredags-fest-middagen till luft. Istället får du Instagrambilder från fredags-par-middagen du inte var bjuden på.

Du har ingen partner så blir du inte bjuden på parmiddag. Det vet alla. Det är väldigt viktigt att organisera vårt vardagliga umgänge utifrån civilstatus och sexuella preferenser. Annars skulle totalt kaos utbryta.

Om du har den dåliga smaken att vara singel trots att dina vänner inte är det så får du helt enkelt byta vänner, eller möjligen går det att ordna en tid i kalendern någon helg när dina gamla vänner är gräsänkor eller gräsänklingar. Lika illa är det om du är i en relation men har mer än en partner, det skapar också alldeles för svår logistik vid parmiddagarna för att vara funktionellt.

Men förtvivla inte. Den moderna tekniken har gett oss nästan obegränsade möjligheter att fylla våra sociala luckor med tinderdejter. Tjusningen med att träffa nya människor går inte över i första taget. Det är såklart en extra rolig överraskning varje gång din dejt inte alls ser ut som sina bilder så du får gissa extra länge när du sitter där i baren och väntar. Det händer att någon har kapat deras ben med 15 cm kvällen innan dejten så de är mycket kortare idag än vad de var på tinder igår.

Det här löser också det tidigare oöverstigliga problemet med frågan (ofta uttalad av äldre släktingar eller i vissa fall äldre vänner som tagit på sig något av en mentorsroll)…

Jaha hur går det med kärleken då?

I en värld av oändliga tinderdejter så går det nämligen alltid att svara:

Jo jag var på en väldigt trevlig dejt igår. Det kanske kan bli något…

Den här frasen kan upprepas i oändlighet då den nästan alltid är sann. Sen att det varit max två dejter med samma person det är en trivialitet som man inte behöver ta upp. Det förvirrar bara åhörarna.

Om du ändå är ute efter lite nytt umgänge så är ett förslag att söka upp mer polyamorösa kretsar. Dessa brukar vara mindre benägna att haka upp sig på detaljerna kring ditt civilstånd. De överlappar dock ibland med olika fetishgrupper så om du har varit väldigt vanilj i dina sexuella preferenser tidigare så kanske det kan kännas lite skrämmande till en början.

Men som alla vet så är det inne att “testa nya saker” och “gå utanför din comfort zone” så det är bara att bita ihop.

Bor du på en liten ort så kan den här punkten bli en utmaning då den polyamorösa kretsen riskerar att vara väldigt liten, kanske 1-2 personer. Vi får hålla tummarna för att ni gillar varandra.

Om det här låter en aning negativt så finns det såklart alltid två sidor av ett mynt. Som en vän så kärnfullt uttryckte det:

Spontant är det ju skönt att vara singel för man slipper allt tjafs. Sen kan man fundera på hur man skulle spendera all dötid på tunnelbanan, bussen och jobbet utan tinder?

Tror helt klart att man träffar fler människor som singel när man tvingas dejta och utvecklas socialt. Personligen tror jag att dejtande varit positivt för mitt jobb. Kanske med undantag för när jag körde fyra dejter i veckan en period och blev småalkis på kuppen.

Andra fördelar med att vara singel är frånvaron av svärföräldrar. Detta har även den positiva sidoeffekten att man slipper det annars obligatoriska nervösa sammanbrottet vid jul när jul-logistiken ska benas ut mellan minst två familjer, ofta fler (med skilsmässor, plastföräldrar, plastsyskon och barn i olika konstellationer så blir det snart snurrigt), alla med absolut heliga traditioner som inte får rubbas. Tänk hur mycket tröttare du skulle vara i januari om du hade tvingats hantera allt det.

Så när du träffar en ny tinderdejt som visar sig bara vara förmögen till ett enda samtalsämne (sig själv) eller som tycker det är en bra ide att hunden vill vara med och gosa när ni har sex (sann historia) så kan du i alla fall trösta dig med att du sluppit träffa svärföräldrarna och att tinder säkert har en ny galning, med helt nya fel, till hands inom några minuter.

Och så länge du inte blivit alkoholiserad på kuppen så har det med största sannolikhet varit bra för ditt jobb.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.