Leif GW Persson satsar på viltkött

Allt fler svenskar har fått upp ögonen för hur viktigt det är med närodlat och svenskt. Samtidigt vill många hitta alternativ till kött.

Svenskt Gårdsvilt Leif GW Persson
Leif GW Persson Foto: Abraham Engelmark

Leif GW Persson vill att fler ska kunna köpa viltkött av hög kvalité. I början av oktober lanserar Svenskt Gårdsvilt en produktlinje med viltkött på utvalda ICA- butiker. Allt för att fler ska kunna välja bra mat från naturens gröna skafferi. Produktlinjen består av charkprodukter, färs och styckdetaljer – allt gjort på svenskt viltkött.

Inom charksortimentet finns bland annat klassiska korvar som viltwienerkorv, viltmiddagskorv, viltsalami och viltgrillare. Bakom företaget finns flera matkunniga ledare, entreprenörer och markägare som:

  • Leif GW Persson, professor i kriminologi, författare och tv-profil
  • Kenneth Bengtsson, styrelseproffs och fd koncernchef ICA
  • Peder Larsson fd VD för ICA Sverige
  • Karolin och Tomas Kull grundare av MatHem
  • Wanås Gods AB

– Många förknippar viltkött med söndagsstek, sås och potatis. Men vilt kan vara så mycket mer. För mig är det ett enkelt val då det är bättre ur miljösynpunkt, men också nyttigare och godare. Jag väljer vildsvin framför vanligt fläsk. Älg, hjort och rådjur framför nöt och lamm och vilda fåglar framför höns och kalkon, säger Leif GW Persson som är en av delägarna i Svenskt Gårdsvilt.

Jag väljer vildsvin framför vanligt fläsk – älg, hjort och rådjur framför nöt och lamm – vilda fåglar framför höns och kalkon säger Leif GW Persson

Svenskt Gårdsvilt
Leif GW Persson och viltköttbullar från Svenskt Gårdsvilt. Foto: Abraham Engelmark

Svenskt Gårdsvilt vill att fler ska kunna köpa viltkött av hög kvalité 

Svenskt Gårdsvilt är ett nystartat bolag som vill ta tillvara på det ekologiska viltköttet och göra det mer tillgängligt för fler. Viltkött är enkelt att laga och gott att äta. Djuren lever fria i skogen och köttet är fritt från antibiotika, hormoner och tillsatser, det är magert och rikt på mineraler.

– Vi ser en ökad efterfråga på klimatsmart mat där konsumenterna söker sig till mer närodlat och svenskt. Det finns en stor lucka i dagligvaruhandeln när det gäller viltkött som vi på Svenskt Gårdsvilt ändra på. Vi vill ta till vara på hållbara råvaror från skogens skafferi och värna om småskaliga livsmedelsproducenter i Sverige, säger Karolin Kull, grundare och delägare av Svenskt Gårdsvilt.

Vi vill ta till vara på hållbara råvaror från skogens skafferi och värna om småskaliga livsmedelsproducenter i Sverige

WWF:s Köttguiden granskar bland annat olika köttslag utifrån kategorierna – klimat, biologisk mångfald, kemiska bekämpningsmedel, djurvälfärd och antibiotika – här får viltkött grönt på alla kategorier.

Om Svenskt Gårdsvilt

Svenskt Gårdsvilt erbjuder kvalitetssäkrat och ekologiskt viltkött från svensk skog och mark. Viltkött är gott att äta och enkelt att laga. Viltkött är den mest skonsamma formen av köttproduktion, för miljön, för djuret och för framtiden. Svenskt Gårdsvilt formar framtidens livsmedelsutbud och är det nya alternativet för morgondagens konsumenter.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.