Tips för att försörja som frilansare under en månad med få uppdrag

anteckningsblock och pennor

Tips för att försörja sig som frilansare: Att vara frilansare kan ibland innebära att det finns färre uppdrag. Det kan kännas frustrerande och göra dig osäker på din förmåga att klara ekonomin. Men det finns saker du kan göra för att hjälpa dig att överleva som frilansare under långsammare månader.

Du bör alltid försöka att ha flera olika projekt igång samtidigt, vilket minimerar risken för längre perioder utan uppdrag. Du kan också kolla in Sambla.se för alternativ till finansiering när det krisar. Se även till att ta hand om din mentala hälsa med yoga, meditation eller bara tid med familjen – det är viktigast i längden!

Hitta nya sätt att marknadsföra dig själv

Det finns många olika sätt att marknadsföra sig själv som frilansare. Först och främst bör du ta del av professionella nätverk på sociala medier som LinkedIn, Twitter och Facebook. Det är ett bra sätt att bygga upp ditt varumärke och få ut ditt namn till fler uppdragsgivare. Du kan också blogga för att dela din expertis och visa dina färdigheter. Skriv om ämnen som är relaterade till din kompetens och publicera dem på nätet. För att marknadsföra dig själv kan du skapa korta videoklipp som visar dina förmågor, erfarenheter och kunskaper.

Fokusera på din professionella utveckling

När du har tid över på grund av brist på uppdrag kan du passa på att utveckla dig själv professionellt. Du kan läsa facklitteratur inom ditt område, gå en gratis onlinekurs och lära dig nya tekniker och metoder. Du kan också passa på att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna inom din bransch, så att du kan anpassa dig till vad dagens marknad efterfrågar. Att delta i nätverk och träffa andra inom yrket är också ett bra sätt att utvecklas. Genom att diskutera problem och lösningar med andra kan du få nya perspektiv och idéer som kan hjälpa dig att ta ditt arbete till nya höjder.

Lär dig hur man använder digitala verktyg effektivare

Att lära sig att använda digitala verktyg effektivare är ett bra sätt att förbättra din produktivitet. Först och främst bör du se till att du har rätt programvara för dina behov. Om du inte redan har det, ta dig tid att undersöka vilka program som finns tillgängliga och vad de kan göra för dig. Du kan också ta dig tiden att äntligen organisera alla dina filer och mappar för att kunna hitta dem snabbt när uppdragen åter trillar in. Försök också att skapa ett tydligt system för filnamn så att allt innehåll är enhetligt och lätt att hitta. Genom att använda digitala verktyg effektivare kommer du spara mycket tid, energi och frustration.

Vill du läsa mer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.