Restaurant Frantzén toppar Europaligan – här får ni höra varför

I veckan vann Restaurant Frantzén förstaplatsen bland Europas bästa restauranger. Vår krog- och nöjesexpert Malin Carlsdotter berättar om hennes upplevelse och varför det är värt besöket.

Foto: Restaurant Frantzén
Foto: Restaurant Frantzén

Jag kanske är lite motsägelsefull här, då jag i tidigare inlägg sagt att jag tycker det är omodern med restauranger som riktar in sig på specifika målgrupper och inte är tillgängliga för alla. Men jag måste ändå skriva om mitt besök på Restaurant Frantzén, även fast jag vet att det inte är för alla. Och jag trodde inte att det var för mig heller.

Framför allt har jag alltid sagt att jag inte kommer lägga dom pengarna på en lunch där, också för att jag inte har dom slantarna över på kontot varje månad.

Men jag hamnade där lite av en slump och tog tillfälle i akt att unna mig något extra i vardagen. Vilket jag idag är så lycklig över. Det var värt varenda krona!

Jag kom dit 13.00 och gick 22.30, men tydligen är rekordet 13 timmar, och jag kan inte säga annat än att upplevelsen var ren magi. Från det att jag ringde på dörrklockan, till hissfärden upp, fördrinken, rundvandringen, meny genomgången av alla fantastiska råvaror.

Vidare till min plats i matbaren där jag fick njuta av overkligt god mat och dryck (såklart), till det att jag gick upp i vardagsrummet igen där tryfflar och avec serverades, tills det att jag tog hissen ner igen, och klev ut genom dörren.

Det var en obeskrivligt märklig känsla. Att kliva ut genom dörren och komma ut i verkligheten igen. Det kändes nämligen som att jag var i en annan värld där inne.

Maten är såklart gudomlig, men det mest fantastiska är servicen och upplevelsen som helhet. En nivå som inte går att beskriva om man inte får uppleva den.

Det mest fantastiska – för att knyta an med inledningen – är att dom lyckas skapa en avslappnad och modern servicenivå som är unik för trestjärniga krogar. Det moderna är att all personal på Frantzén är involverade och bjuder på sig själva, i kombination med extrem kunskap, yrkesstolthet och perfektion.

Inga stiffa vita handskar och sura miner, utan tvärt om. Deras samspelthet i kombination med en lekfullhet gör att det känns som att du är åskådare på en teaterföreställning och dom är där bara för dig.

Jag kommer inte recensera maten eller drycken, för jag är ingen matskribent. Jag vill däremot höja personalen till skyarna för deras fantastiska arbete att skapa en unik restaurangupplevelse som du som gäst aldrig kommer att glömma.

Med det sagt kan jag säga att ett besök på Frantzén är lika fantastiskt som en resa till ditt favoritresmål. Dyrt, men värt det. Och du vill garanterat börja spara pengar till nästa gång redan på vägen hem.

I veckan vann Restaurang Frantzén förstaplatsen på OAD:s (Opinionate about dining) Top 100 + European Restaurants List 2019. Listan baseras på röstningar från medlemmar som reser världen runt för att uppleva restauranger.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.