Sara Svärd om nystartade Cadeaux: ”Vi producerar sänggavlar i tidlös & minimalistisk design till bra pris”

Cadeaux är sänggavelsvarumärket som lanserades i oktober 2020, mitt under Coronapandemin. Sara Svärd, grundare av Cadeaux, tog tillvara på trenden av att många gör om i hemmet under pandemin och lanserade det varumärke hon länge hade saknat. 

Cadeaux producerar handgjorda sänggavlar i Sverige och lanserade sin e-handel i höstas. Men idén bakom varumärket föddes för längesedan. Sara berättar att hon redan för fem år sedan märkte att marknaden för sänggavlar var väldigt begränsad, de modeller som fanns var få och överlag var priserna väldigt höga. 

— Jag tänkte att det måste gå att få till en snygg, stilren sänggavel till bättre pris, och det var så jag kom på idén till det som idag är Cadeaux, berättar Sara. 

Gap på marknaden

Sara tog fram det varumärke hon kände saknades på marknaden. Hon arbetade fram en hemsida där hon lanserade företagets två första sänggavelmodeller STOCKHOLM och PARIS, vars namn återspeglar den inspiration som ligger till grund för varumärket. 

— Jag älskar inredning och har alltid tyckt om den tidlösa, minimalistiska stilen som präglar skandinavisk design. Men sedan älskar jag också Frankrike och den franska livsstilen. Jag har hämtat inspiration från båda två stilarna som i kombination utgör grunden för varumärket. Den skandinaviska designen bistår med minimalism och hållbarhet, medan den franska livsstilen präglar känslan av exklusivitet i våra produkter.

Handgjorda och kläs med linnetyg

Sänggavlarna är handgjorda och kläs med linnetyg, ett materialval som inte är någon slump. 

— Linne är ett fantastiskt material som i all sin enkelhet speglar den skandinaviska minimalismen som vi älskar. Tack vare sin magiska lyster skapar det också en exklusiv känsla. Dessutom är linne i viss mån hållbart då det är ett av få material som blir finare med åren. Eftersom hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat kändes det därför som ett självklart val. 

Säljs exklusivt hos Cadeaux

Sänggavlarna säljs exklusivt på Cadeaux egna hemsida och produceras på beställning.

— Vi är som sagt måna om hållbarhet och därför har vi valt att producera sänggavlarna först när en order är lagd. På så sätt minimerar vi lagerhållning och risken att producera sänggavlar som vi sedan inte kan sälja. Tack vare att vi bara säljer våra sänggavlar exklusivt på vår hemsida har vi uteslutit vissa mellanhänder som bidrar med extra kostnader som i slutändan hamnar på kunden. Vi kan därför hålla nere priserna till en rimlig nivå trots det faktum att våra produkter är handgjorda i Sverige. 

De två sänggavlarna STOCKHOLM och PARIS utgör i dag hela Cadeaux sortiment men det kan komma att ändras framöver. 

— I dagsläget erbjuder vi bara två modeller eftersom vi ville känna av marknaden och utveckla produkter vi vet att det finns en efterfrågan på. Vårt mål är att våra kunder med hjälp av våra produkter ska kunna skapa en harmonisk och avslappnande känsla i sitt sovrum, skapa en plats där man vill vara. Idag kan det uppnås med hjälp av en sänggavel, men framöver kanske det innefattar fler produkter, både i sovrummet och i andra delar av hemmet. 

Sara skissar ständigt på nya produkter och den produkt som ligger närmast till hands är ett överdrag till sänggavlar så att man enkelt kan uppdatera sin sänggavel utan att behöva köpa en ny. 

— Många av våra följare efterfrågar överdrag till sina befintliga sänggavlar för att slippa göra sig av med den stomme man redan har men ändå kunna uppdatera sitt sovrum. Vi älskar denna typ av enkla förändringar som sparar in på material men som ändå bidrar till en helt ny upplevelse i rummet. Därför har vi bestämt oss för att lansera sänggavelsöverdrag i samma modell som STOCKHOLM som man helt enkelt drar på den sänggavel man har hemma. 

Sänggavelsöverdragen kommer att lanseras på företagets hemsida i mars, och vem vet vad som kommer näst. Följ @cadeauxsthlm på Instagram för att ta del av de senaste nyheterna. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.