Stockholms bästa secondhand- och vintagebutiker

Handlar du secondhand och vintage hittar du unika plagg och konsumerar på ett miljövänligt sätt som är helt rätt i tiden. Och för att göra det enklare guidar vi till Stockholms bästa secondhand- och vintagebutiker. 

Genom att handla second hand kan du hitta unika plagg som är trendiga och för ett bättre pris än om du skulle ha köpt det helt nytt. Här kommer Stockholms bästa secondhand och vintagebutiker, stadsdel för stadsdel!.H

Östermalm:

Boutique Två Tre Gånger
Adress: Linnégatan 34
Den lilla källarbutiken på Linnégatan har som namnet antyder bara saker som används några enstaka gånger. Här finns härliga accessoarer, tjusiga klänningar, luxuösa jackor och åtråvärda väskor och skor från märken som Prada, Chanel, Dior, Jimmy Choo och Miu Miu. Allt i bästa skick och kvalité!

La Garderobe
Adress: Storgatan 30
Denna lilla “boutique”, i backen mittemot Spiltan, erbjuder fantastiskt fina märkeskläder och accessoarer. Mycket bra skick på sakerna och ett roligt sortiment. Här kan man fynda det finaste inom modevärlden. Inte helt billigt, men sakerna är verkligen värda sitt pris.

Arkivet
Adress: Nybrogatan 34
Arkivets nya butik på Östermalm är stor och luftig och har ett brett sortiment. Här kan man lägga vantarna på plagg och accessoarer från många omtyckta designers och de har också lite nyare kollektioner. Priserna är resonabla. Ett väldigt bra alternativ om man inte vill köpa nya kläder.

Boutique Finest
Adress: Sibyllegatan 59
“High fashion”. Som namnet avslöjar är detta en butik med fokus på det exklusiva. Här finns accessoarer av fin kvalité och ett stort utbud av märkeskläder – både nya och begagnade. Definitivt värt ett besök.


.

Vasastan:

Lotta Vintage
Adress:
Upplandsgatan 45
Lotta Vintage är en pärla! Butiken, personalen och alla vackra saker får en att bli glad. Här hittar man ett noga utvalt sortiment med vintage från 50-, 60-, 70-, 80- och 90-tal. Trevlig och kunnig personal.

Arkivet
Adress:
Norrtullsgatan 33
En trendmedveten och populär secondhandbutik nära Odenplan, som kan detta med hållbart mode. Här kan man lägga vantarna på plagg och accessoarer från många omtyckta designers och lite nyare kollektioner.

118 Second Läder
Adress: Odengatan 86
Om du letar efter något begagnat i skinn- och mocka så är det garanterat till 118 Second Läder som du ska bege dig. Här finns allt från MC-jackor till väskor, vinterkappor, accessoarer, boots och kläder.


.

Södermalm:

Humana Second Hand
Adress: Timmermansgatan 23
Populär butik bland vintageälskare med över 200 kvadrat fyllda med plagg, skor och olika accessoarer såsom väskor och smycken. Här blandas billigare märken med lyx från Gucci, Missoni och Jimmy Choo. All vinst går till välgörenhet!

Beyond Retro
Adress: Brännkyrkagatan 82
På Beyond Retro kan du hitta unika vintagekläder och secondhand. Med kunnig personal och stort utbud, har butiken blivit en hit bland modeintresserade. Butiken gjorde först succé i Stockholm, men finns nu också i London, Brighton, Göteborg och Malmö.

Siv & Åke
Adress:
Sankt Paulsgatan 20
Siv & Åke drivs av ett syskonpar med förkärlek för riktigt fina vintagefynd. I butiken säljer de handplockade kläder och accessoarer från hela världen, från 50- till 90-talet. Smycken, solglasögon och läderjackor – allt ryms i sortimentet. Här anordnas även konstutställningar.

Judits Second Hand

Adress: Hornsgatan 75
Hornsgatan 75 är en självklar adress för många trendspanare och secondhand-shoppare. Priserna är lite högre än på andra vintagebutiker, men det vägs upp av det stilmedvetna sortimentet. Personalen här har koll på trender och inspirerar med sina outfits.

Herr Judit
Adress: Hornsgatan 65
Herr Judit är en välsorterad butik för män med starkt trendintresse. Här är varje yta planerad med noggrannhet. Koftor ligger i färgordning och retroborden är utsmyckade med accessoarer. Den som är svag för eftertraktade streetmärken kan också fynda begagnat här.

Lisa Larsson Second Hand
Adress: Bondegatan 48
Ett brett utbud av damkläder från olika tidseror kan du hitta på Lisa Larsson nära Nytorget. Ägarinnan, med samma namn som butiken, var en av de första som introducerade secondhand som butikskoncept i Stockholm. Att hon hyser en stor passion till vintage märks på det välvalda sortimentet.

Modern Retro
Adress: Gotlandsgatan 76A
Modern Retro är en liten skattkammare för vintage. Butiken är relativt ny och öppnade upp i våras i SoFo. Här hittar man vintageplagg och prylar från 1920–90-talet. En inspirerande och bra blandning av kläder, skor och prylar. Personalen är ödmjuk och kunnig.


.

City / Norrmalm:

Beyond Retro
Adress: Drottninggatan 77
Beyond Retro, nämnd ovan, finns att hitta på två adresser i Stockholm. Butiken på Drottninggatan är den största butiken och ligger precis i närheten av Drottninggatans shoppingstråk. Här finns bland annat ett stort herrutbud som fyller halva butiken. Kläderna importeras från USA och Kanada.

Emmaus
Adress:
Peter Myndes backe 8
Med en stor secondhand-butik på 400 kvm och en välsorterad vintagebutik bredvid varandra har Emmaus mycket att erbjuda. Här kan du fynda såväl billiga men fräscha kläder på gatuplan, såsom kända designmärken en trappa ner.

Zak Secondhand
Adress: Upplandsgatan 19A
I en rymlig lokal på Upplandsgatan hittar man Zak secondhand. Här finns märkeskläder, vintage och skor för både dam och herr. Man hittar även en mängd fina secondhand väskor till bra priser.


.

Kungsholmen:

Bodil Vintage
Adress: Fridhemsgatan 64
Bodil Vintage bakom Fridhemsplan säljer både trendriktiga möbler och handplockade kläder. Butiken är en del av konceptet Swedish Nature Collaborations som samlar design, hantverkare och konst på samma ställe.

Bye Buy: En secondhand för baby och barn
Adress: Sankt Eriksgatan 31
Hos Bye Buy hittar du secondhand för baby och barn upp till sex år. Allt är i fint skick. Fynda allt från kläder, accessoarer och skor till leksaker och barnartiklar. Här blandas kända märken med guldkorn från de större kedjorna. Sortimentet varierar och butiken fylls på dagligen.

Camillas Kläder
Adress: Fleminggatan 28
Camillas Kläder är en secondhandbutik på Kungsholmen med ett noga utvalt sortiment av kläder, skor och accessoarer för både dam och herr. Här kan man hitta designerfynd blandat med snygga vardagsplagg i gott skick.

Stockholms bästa secondhand och vintagebutiker. Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.