Pasta carbonara, en favorit från det italienska köket – så enkelt, snabbt och gott! Här kommer mitt favoritrecept på carbonara utan grädde och med västerbottenost istället för parmesanost.
Dels för att min ICA-butik inte hade parmesanost och dels för att jag älskar västerbottensost. Men också då det är bättre för klimatet med en svenskproducerad ost 😉
Denna rätt är lika god en vardagskväll tillsammans med en kall öl eller ett gott glas vin, som till lyxlunch på helgen!
.
[recipe servings=”4 personer” time=”15 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 400 g spagetti
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 300 g rökt sidfläsk (eller bacon)
- 2 vitlöksklyftor
- 4 ägg
- 1/2 tsk salt
- 80 g västerbottensost (ca 1 dl)
- 80 g pecorinoost (ca 1 dl)
- svartpeppar
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Koka spagettin enligt förpackningen.
- Skär ner fläsket i mindre tärningar och stek i olivolja och smör tillsammans med vitlöksklyftorna, stek på medelvärme ca 5 minuter utan att fläsket får för mycket färg. Släng vitlöken efteråt.
- Vispa äggen med saltet.
- Riv ostarna och blanda.
- När spagettin kokat klart så lägger du ner den i pannan med fläsket, häll på vispade äggen och hälften av osten. Ta av från plattan och blanda om tills det börjar stelna, ha i resten av osten och svartpeppar.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med mer riven västerbottensost och pecorinoost, nymald svartpeppar och eventuellt en rå äggula om du vill.
[/recipe-directions][/recipe]
.
.