Ni har hört talas om elbilen – nu kommer även elsnöskotern

Nu lanseras världens första serietillverkade elsnöskoter Nomad i Norden

Skoterturism är en viktig del av besöksnäringen på många destinationer i landets norra delar. Samtidigt är det viktigt att åkning sker ansvarsfullt och långsiktigt med miljö och hållbarhet i fokus. Nu har den första elektriska snöskotern från Kanadensiska Taiga Motors gjort entré på den svenska marknaden – och ger en föraning om vad som komma skall på området.

Klimatförändringarna tar plats i fjällen och har blivit mer och mer framträdande. Kebnekaises glaciär Sydtoppen är lägre än någonsin och klimatförändringarna har en negativ effekt på resiliensen i naturen, som får allt svårare att stå emot när många människor samtidigt sliter på naturen. Alla vet att fossila transporter bidrar till problemen. Elmotorer minskar påverkan på vår natur på flera sätt såsom att minska utsläppen, öka energieffektivisering och minska ljudnivåerna. Taiga Motors, lanserar nu sina eldrivna snöskotrar i Europa.

Detta sker i Sälen i ett samarbete med SkiStar

– Sverige fortsätter att vara en global pionjär inom elektrifiering och hållbara lösningar. Det var ett naturligt beslut för oss att debutera vår snöskoter Nomad i Europa tillsammans med SkiStar i Sälen, säger Taigas vd Sam Bruneau.

För SkiStar är samarbetet ett viktigt nästa steg i företagets hållbarhetsarbete som jobbar mot ett nettonoll i klimatavtryck från den operativa driften senast 2030.

– Låga utsläpp, bra prestanda och en enorm minskning av snöskotrarnas miljö- och klimatpåverkan har gjort att vi valt Taigas eldrivna snöskotrar för användning av bland andra vår skidpatrull och för andra verksamheter, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Med Taigas elsnöskotrar kan friluftsentusiaster uppleva vinterterräng utan avgaser. Den passar perfekt för såväl familjeutflykter som terrängåkning.

Om Taiga

Taiga Nomad är världens första serietillverkade eldrivna snöskoter. Standardmodellen har 90 hk, en räckvidd på upp till 100 km och väger 341 kg. För mer information eller för att förbeställa en Taiga snöskoter, besök TaigaMotors.com. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.