Hur får man glow? En hudvårdsguide

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är dags att uppdatera hudvårdsrutinen. Vill du veta hur man får glow likt Jennifer Lopez och Julia Roberts i sommar? Här kommer inspiration från stjärnorna och tipsar om de bästa produkterna för att ge huden en extra boost.

År 2024 är året då man vill vara snäll mot huden. Den tidigare supertrenden som handlade om att exfoliera huden med starka peelingar har bytts ut mot fokus på återfuktning och glow. Peeling är fortfarande på tapeten men ska nu göras med betydligt mildare och snällare produkter som framhäver hudens naturliga lyster och är mer skonsamt mot hudens barriär. Med inspiration från Hollywood är beauty-världen inne i en period där naturligt är bäst. Både när det kommer till make-up och i valet av hudvårdsprodukter. Det finns flera fördelar med naturlig och ekologisk hudvård. Det är både bra för hälsan och resultatet på huden men även för miljön. Men hur får man glow?

Experimentera med olika ingredienser och rutiner

Ibland kan det vara bra att förnya sin hudvårdsrutin och experimentera med olika ingredienser och rutiner för att hitta det som passar din hy bäst. Saknar du inspiration?

Här finns serum med Niacnaimide från The Ordinary. (79 kr, Adlink)

Snail Serum från Cisrx (224 kr, Adlink)

La Roche – Cicaplast för irriterad hud (99 kr, Adlink)

The ordinary moisturizer (181 kr, Adlink)

hur får man glow?

Hälsa kommer inifrån och ut

Precis likadant är det för din hy. Mår du bra på insidan kommer det att speglas på din hy, vilket Jennifer Lopez anammat. Hennes hemlighet till skinande hy är nämligen att alltid få in tillräckligt med sömn. Faktum är att sömn behövs för hudens cellförnyelse och hjälper din hy att bygga kollagen vilket ser till att du bibehåller en spänstig och elastisk hud.

Satin Relax and Unwind Set (189 kr, Adlink)

Ansiktsmask 3-pack – (199 kr, Adlink)

Therabody SmartGoggles– (2290 kr, Adlink)

 

Infraröd bastu

Vill du testa en lite mer lyxig rutin för att uppnå glänsande hy kan du följa Jennifer Anistons tips. Hon passar nämligen på att unna sig en stund i infraröd bastu ett par gånger i veckan och upplever att det har förändrat hennes hy. Jennifer är däremot även väldigt försiktig när det kommer till solen. Precis som Paris Hilton så använder stjärnan alltid SPF och försöker hålla sig ifrån solen så gott det går. Något som deras hy tackar dem för.

Hudförbättring med LED-ljusterapi (1695 kr, Adlink)

Age perfect – Midnight Serum 30 ml (299 kr, Adlink)

Retinol

Retinol är en ingrediens som har blivit otrolig populär. Både Sandra Bullock och Julia Roberts är flitiga användare. Retinol som är en form av vitamin A och har många bra egenskaper, bland annat anti-aging. Detta eftersom retinol ökar kollagenet i huden vilket minskar antalet rynkor och har ett mindre rynkdjup.

Retinol – The Ordinary (155 kr, Adlink)

Retinol – Cosrx (261 kr, Adlink)

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.