Så bygger du ditt personliga varumärke online

Föreläsaren Nawres Caman berättar hur du kan bygga ditt personliga varumärke medan du jobbar hemifrån.

Nawres Caman, global säljchef och föreläsare om personligt varumärke.

Nawres Caman är global säljchef på marknadsforskningsbolaget Potentialpark och föreläser bland annat om hur man kan bygga sitt personliga varumärke för att möjliggöra nya karriärmöjligheter. Även fast många minimerar sina fysiska möten så minskar inte behovet av att nätverka och bygga sitt personliga varumärke. Det finns flera sätt att göra detta medan man jobbar hemifrån.

Detta är Nawres bästa tips för att nätverka och bygga personligt varumärke online:

1. Fundera över vem du försöker nå och varför
Vad är det jag egentligen vill med min digitala närvaro? Vem är min målgrupp och var finns dem? Vilka sociala medier använder dem? Vad för ämnen är de intresserade av?

Fundera över dina mål och skapa en strategi för din digitala närvaro.

2. Hitta din nisch
Det är enklare att få fler följare om du väljer en nisch, så fundera över vad just du brinner för och älskar att prata om. Din passion kommer att smitta av sig och det blir tydligt för dina följare vad för typ av innehåll de får ta del av genom att följa just dig. Innehållet på alla dina sociala medier bör följa en röd tråd, men tänk på att justera din strategi utefter plattform. Innehållet som fungerar på Instagram fungerar inte lika bra på LinkedIn.

3. Bli aktiv på LinkedIn
Börja med att bygga upp din profil. Det spelar ingen roll hur lite eller mycket erfarenhet du har – alla kan få sin profil att se attraktiv ut. Lyft dina praktikplatser och kunskaper. Skriv en introduktionstext om dig själv där du är tydlig med vad du kan erbjuda samt vilka branscher och ämnen du är intresserad av. Gå med i LinkedIn-grupper som berör dessa ämnen, delta i diskussioner och bidra med kunskap. Där kan du hitta nya kontakter att lägga till på LinkedIn!

4. Delta på webinars
Alla webinars är inte anonyma föreläsningar, utan ofta uppmanas det att presentera dig själv eller ställa en fråga i chatten och ibland uppstår det diskussioner där. Ibland håller föreläsaren i en workshop eller ger möjlighet till att ställa frågor i slutet.

Utnyttja möjligheten att presentera dig själv under webinars.

5. Ge värde!
Fokusera inte på dig själv och dina egna prestationer utan fokusera på vad du har för kunskap och erfarenhet att bidra med till dina följare. Om du brinner för något är det ganska lätt att prata om det och andra som intresserar sig för det du pratar om kommer att vilja följa dig.

 

Nawres håller workshops och webinars om ledarskap, personligt varumärkesbyggande och effektivt nätverkande.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.