Mäklarens fem bästa tips för dig som ska sälja din bostad i närtid

Här är mäklarens bästa tips för dig som ska sälja din bostad! Årets första månader har historiskt varit en framgångsrik period för bostadsaffärer. Enligt analysföretaget Valueguard har priserna inte sjunkit en enda gång i januari sedan mätningarna startade 2005. Bara en gång har priserna fallit i februari.

Här delar Linnea Mott, fastighetsmäklare på Alicia Edelman Fastighetsmäkleri med sig av sina bästa tips för att ro hem en lyckad försäljning för dig som ska sälja din bostad och vill maximera slutpriset.

Tidsaspekten

De flesta försäljningsprocesser tar idag längre tid än tidigare, förbered därför försäljningen i god tid. Ju längre tid du har, desto bättre. Med bra förberedelser kan du minska risken att fatta förhastade beslut.

Marknadsför smart

Bra bilder är viktigast i marknadsföringen. Det är i många fall värt att lägga en extra slant på styling för att attrahera så många spekulanter som möjligt. Genom att starta försäljningsprocessen i god tid kan din bostad bli marknadsförd både under hand och som en kommande försäljning.

Sätt rätt utgångspris

Mäklaren har ofta god kännedom av marknaden och vet vilket pris som bör sättas för att så många som möjligt ska komma på visning. Skenande budgivningar har bytts ut mot skambud – förbered dig därför mentalt på att sälja till utgångspris.

Välj rätt mäklare

En erfaren mäklare känner igen mönster hos spekulanter och kan bistå med kvalificerad rådgivning och förhandling under hela processen. På så sätt ökar dina chanser att bostaden blir såld effektivt och till ett så bra pris som möjligt.

Var flexibel

Med längre försäljningsprocesser är det bra att vara förberedd på fler visningshelger och privatvisningar. När rätt bud kommer gäller det att ta till vara på det – att man är smidig och till exempel kan lösa tillträdde enligt önskemål.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.