Copyright_SohoHouseBarcelona_2016Launch_16
Utsikten från Soho House i Barcelona.

Insiderlistan till Europas 10 perfekta uteserveringar

Många svenskar tar chansen att fånga solen och värmen utomlands under våren och sommaren, inte sällan i någon av Europas metropoler. Vi har insidertipsen till de bästa uteserveringarna på de mest populära resmålen.

Föregående
Nästa

London – The Butlers Wharf Chop House

The Butlers Wharf Chop House har en lång tradition av att vara en av Londons trendigaste uteserveringar. Med sitt läge i närheten av London Bridge får du en fantastisk utsikt över Themsen och med traditionella, brittiska rätter på menyn känner du dig här som en riktig britt. Här kan du njuta av högklassiga omgivningar och erfarna servitörer och kockar som serverar fantastiska rätter från en innehållsrik meny. Det finns också en del veganska och vegetariska rätter att välja bland, så att alla i resesällskapet ska kunna njuta restaurangbesöket fullt ut.

På The Butlers Wharf Chop House kan man mingla med både britter och ett internationellt klientel.

Paris – Café de Flore

Med Paris charm är det inte till stor förvåning att detta är en av svenskarnas toppdestinationer. Café de Flore är för en del ett obligatorisk stopp under vistelsen i Paris. Detta historiska och mytomspunna kafé ligger i hörnet av Boulevard Saint-Germain och Rue Saint-Benoît. Café de Flore är ett av de äldsta bevarade fiken i Paris och har fått sin särskilda prägel från besök av kända profiler såsom författare, filosofer och i dagsläget mer allmänt stora kändisnamn. Njut av en lunch ute i vårsolen och spana efter kändisar på besök.

På Café de Flore kan du njuta av franskt vin och franska ostar samtidigt som du kändisspanar.

Istanbul – Mikla

Trots att han växte upp i Sverige är kocken Mehmet Gürs okänd här hemma, men i Turkiet har han stjärnstatus med flera tv-program och kokböcker bakom sig. Sedan tio år tillbaka driver han restaurangen Mikla (av vikingarnas namn på Istanbul, Miklagård) som ligger högst uppe på hotellet Marmara Pera i hippa Beyoglu. Mest känd är förmodligen restaurangdelen av Mikla, som hamnade på plats nr. 44 av 50 i rankningen av världens bästa restauranger 2018. Så förvänta dig kreativ och modern turkisk mat av högsta klass. För dem som inte är på humör för en avancerad middag, erbjuder takbaren Mikla fantastiska cocktails och sköna DJ-beats i en mycket elegant och minimalistisk lounge.

Takterrassen Mikla har i stort sett allt man kan begära. Takpool, takbar, takrestaurang och en fantastisk utsikt över Istanbul i alla riktningar.

Amsterdam – Café George WPA

Amsterdams kanaler och folkliga gågator i vårsolen gör denna destination till ett populärt resmål för svenskarna. Ett ställe som verkligen är värt ett besök är Café George WPA som beskriver sig själva som ”your favorite Parisian diner from NY right here in Amsterdam” och är innehavare till en av de minsta, men kanske mysigaste uteserveringarna i Amsterdam. Gillar du instagram-spotting är detta stället du ska gå till.

På George WPA sitter med största sannolikhet en influencer på en stol nära dig.

Barcelona – Soho House

Med fantastisk utsikt över Barcelona och en inredning och pool som är ‘to die for’, utmärker sig Soho House på Barcelonas takterass- och uteserveringskarta. Här blir man nykär i Barcelona tack vare utsikten och atmosfären på hotellets takterrass. Som med alla andra Soho House runt om i världen gäller att för att få tillgång till taket måste du vara bosatt på hotellet eller en medlem.

Utsikten från Soho House i Barcelona.

Rom – Il Lanificio

Il Lanificio startade som klubb och blev snabbt känd som stället med Roms bästa dj:s. I dag har man utvecklat konceptet och i den före detta ullfabriken på 3 500 kvadratmeter huserar både utställningar, gallerier, konserter och en trevlig möjlighet att äta både lunch och middag. Maten är av den enklare sorten, allt ekologiskt, men vill man ta en titt på det mer alternativa Rom så är det hit man ska gå. Inredningen är i vintagestil med en salig blandning av vackra objekt. Man har även en utmärkt brunch lördagar och söndagar.

Il Lanificio hittar du inte i guideböckerna (du kan behöva hjälp av en taxichaufför för att hitta hit), detta är ett ställe för de lokala festprissarna.

Budapest – Varosliget Cafe & Restaurant

Det är inte till förvåning att Ungerns klassiska och historiska huvudstad är en av årets toppdestinationer. Budapest är en väldigt turistvänlig storstad med både shopping, god mat men inte minst sina grandiosa byggnader och palats. Som en paus i turistandet kan Varosliget Cafe & Restaurants uteservering vara ett utmärkt stopp. Uteserveringen ligger alldeles intill några av Budapest mest attraktiva sevärdheter, med utsikt över bland annat stadsparken och Hjältarnas Torg. Många tar sig hit för enbart en kopp kaffe för att kunna njuta av atmosfären och utsikten.

Många tar sig till Varosliget Cafe & Restaurant för enbart en kopp kaffe för att kunna njuta av atmosfären och utsikten.

Lissabon – Park

Trots stadens ökade storlek och popularitet har Lissabon lyckats behålla sin charm och äkthet. Park är en trendig takterrass som ligger på 6:e våningen i ett parkeringshus i Lissabon. Inte det enklaste stället att hitta, du måste gå in i parkeringshuset och fram till hissen som tar dig till den översta våningen. Som belöning hittar du en takterrass där du får en av Lissabons bästa vyer och en solnedgång som är helt fantastisk. Ett perfekt ställe för lite drinkar och att njuta av solnedgången innan man går vidare till middag, men också senare party-vibbar när terrassen ofta gästas av olika DJs.

På Park finns en stor uppsättning klassiska cocktails, öl, viner, sangria och några smårätter för de hungriga, som hamburgare.

Berlin – Soho House

Soho House Berlin är ett vackert boutiquehotell, beläget nära Rosa-Luxemburg-Platz i Mitte-distriktet i Berlin. Som med alla andra Soho House runt om i världen gäller att för att få tillgång till taket måste du vara bosatt på hotellet eller en medlem. Om du är något av det så finns här en fantastisk takterrass som väntar på dig. Taket är utrustat med en fantastisk takpool, alltid uppvärmd till 26 grader och en ganska sällsynt syn i Berlin. Tillsammans med fantastisk utsikt över Berlin serverar takbaren även fantastiska cocktails och läckra smårätter. Högst troligen den mest exklusiva takpoolen och takterrassen i Berlin, och väl värt en vistelse enbart för det fantastiska läget och magiska poolen.

Vid poolen finns bekväma solstolar, och inomhusbaren, omgiven av öppna terrasser, går i samma retro-chic stil som resten av hotellet.

Prag – Letenský zámeček

För de flesta Prag-besökare är besök på ölhallar en populär aktivitet, och utbudet är stort. När solen skiner och törsten växer är det bästa tipset att söka sig till en plats som erbjuder både en god pilsner en plats i solen. På Letenský zámeček som ligger i parken Letná kan du njuta av bäggedera.

Njut av kvällssol och fantastikt utsikt över Prag från Letenský zámeček.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.