“Kämpa smart & dröm stort” – OLIKA släpper bok av prisbelönta entreprenören Negin Azimi

Negin Azimi.
Negin Azimi. Foto: August Dellert

Kämpa smart och dröm stort – mina 9 tips som tar dig dit du vill är en självbiografi och  handbok riktad till alla som vill veta hur de ska nå sina drömmar i en värld av svåröppnade  dörrar. 

22-åriga Negin Azimi har varit världens yngsta TEDx-arrangör, driver företag, inspirationsföreläser för ungdomar och näringsliv och är styrelseledamot för SOS Barnbyar. Tidningen Resumé har utsett Negin till en av Näringslivets Superkommunikatörer och Veckans Affärer till både Sveriges supertalang och en av tjugo unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på. Negin har dessutom fått ta emot utmärkelsen Sveriges Ungdomsentreprenör av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Det har inte bara varit lätt

— Min resa har varit kämpig. Jag är uppvuxen i en av Stockholms mer utsatta förorter och har saknat både kontakter och ekonomiska resurser. Jag blev utbränd vid 18 års ålder och i efterhand ser jag hur jag skulle ha agerat för att spara på min energi utan att tappa mitt fokus. Jag kämpade hårt, men har lärt mig att kämpa smart. Jag vill dela med mig av mina  erfarenheter så att andra ska kunna bygga sina drömmar på ett mer hållbart sätt än jag gjorde, säger Negin Azimi.

Personlig drivkraft

— En personlig drivkraft med boken är att ge tillbaka till min mamma. Hon är utbildad arkitekt och konstnär som flydde till Sverige från Iran med mig när jag var tre år. Hon hoppades på ett bättre liv här men Sverige är dessvärre tufft för många som kommer hit. Därför har det varit viktigt för mig att hennes målningar med i varje kapitel som illustrationer (står mer om detta i kapitel 1 och hennes målningar är på samma sida som varje kapitelnamn).

Boken innehåller konkreta tips och många förebilder.

Vad är dina viktigaste tips för att nå dit man vill?

  • Tips 1 = “Ta fram det unika i dig.” Tänk på vad du själv anser är dina svagheter och försök att vända allt det till dina styrkor. I mitt fall har det varit att jag är ung, tjej och har en annan bakgrund. Just detta har gjort att jag kunnat bygga ett varumärke på just det som jag tidigare tyckt varit min svaghet och motgång.
  • Tips 2 = “Gör det smartare.” Allt behöver inte vara perfekt och försök att hitta enklare lösningar på det du vill ta dig ann. Sätt dig även ner och gör en lista på dina viktigaste prioriteringar i livet. Försök att stryka allt det som du inte vill göra i ditt liv och välj istället medvetet vad du ska lägga energi på. Vad säger din magkänsla?
  • Tips 3 = “Lämna din komfortzon.” Inget av det jag uppnått har varit genom att jag gjort saker som jag trivs med. Det gäller att möta sina rädslor för att växa som person och därmed få ett starkt självförtroende. Det finns ingen genväg och det kommer att vara jobbigt att uppnå sina drömmar (men det går så länge man är ihärdig!).

Kommer delas ut till ungdomar

”Kämpa smart och dröm stort” kommer bland annat att köpas in av näringslivet för att delas ut till ungdomar. Marie Tomičić, förläggare på OLIKA menar att boken är viktig på många sätt.

— Styrkan i Negins bok är att hon skriver om sådant hon själv har gjort och testat. Det är konkret och ärligt när hon berättar hur hon gjorde för att våga ringa ett samtal eller skriva det där mejlet. Jag hoppas att många unga blir inspirerade och tänker “kunde Negin så kan jag”. I förlängningen bidrar det till ett mer inkluderande samhälle.

Boken är skriven tillsammans med journalisten och författaren Leone Milton, som bland annat skrivit den populära ungdomsboken ”Ta makten – för att det funkar”!

Smakprov från boken.

Innehåller intervjuer och tips från förebilder

Boken innehåller även intervjuer och tips från bland andra programledaren Jenny Strömstedt, skådespelaren Dragomir Mršić, läkaren Mouna Esmaeilzadeh, kommunikationsexperten Per Schlingmann, artisten Sabina Ddumba, astronauten Christer Fuglesang, entreprenören Jens Spendrup, börshajen Andra Farhad, handbollsproffset Ljubomir Vranjes, retorikexperten Elaine Eksvärd, modellen Roger Dupé, kommunikationschefen Andrea Lewis Åkerman och näringslivsprofilen Carola Lemne.

Boksläpp: 10 februari 2021, finns att köpa här

Nyfiken på att veta mer om Negin Azimi? Besök www.negin.se eller kontakta Negin på [email protected]

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.