Filmexperten: 6 tips på nya serier du inte vill missa

Filmexperten Anders Färber tipsar om sex stycken nya serier som släpps 2021 vilka man inte vill missa.

Foto: Disney+

Nytt år och flertalet härliga serier och filmer att se fram emot under 2021. Låt oss ta en titt på några av de kommande och även de som redan hunnit börja. Alla serier har inte ett utsatt startdatum, men att de ska dyka upp under detta året är utlovat.

Den Tunna Blå Linjen

SVT Play, Premiär: 17 Januari

Vi börjar med en svensk serie som redan hunnit bli populär då den hade premiär så tidigt som i Januari.

I ett fiktivt Malmö får vi följa poliser i deras tuffa vardag där det även kan vara svårt att hålla isär jobb och privatliv. En ny dramasatsning från SVT efter framgångarna med ‘Kalifat’ från 2020.

Följ poliser i Malmö i ‘Den Tunna Blå Linjen’     Foto SVT

The Gilded Age

HBO

En ny serie från skaparen av ‘Downton Abbey’ som kommer utspela sig under 1800-talet bland rikemansfolket i New York. En Downton Abbey anpassad för det amerikanska folket att vänta?  Två av huvudrollerna innehas av Christine Baranski , som vi bl.a. sett i ‘Mamma Mia’ och Cynthia Nixon som från ‘Sex And The City’.

Cynthia Nixon och Christine Baranski kommer synas i serien ‘The Gilded Age’     Foto: HBO

WandaVision

Premiär: Januari 2021, Disney+

Vi följer Wanda (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) i denna serie med blandning av klassisk sitcom och MCU (Marvel Cinematic Universe). Våra två superhjältar försöker leva ett normalt liv i förorten och hålla sina krafter gömda för allmänheten, vilket leder till komiska situationer. Något verkar dock inte stå riktigt rätt till i denna idylliska tillvaro.

Vi bjuds på skratt, förvirring, spänning och ledtrådar under seriens gång. 5 avsnitt släppta i skrivande stund, men nya släpps varje Fredag på Disney+

Wanda och Vision i en sitcom? Foto: Disney/Marvel

Loki

Premiär: Maj 2021, Disney+

Kommande serie som också ingår i MCU och som delar kontinuitet med filmerna från franchisen.

Här kommer vi, utan större överraskning, få möta Loki i sin alldeles egna serie. Handlingen verkar svår att få tag på, men den att utspela sig efter händelserna i ‘Endgame’ och innan kommande ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’. Tom Hiddleston kommer fortsatt spela rollen som Loki och trailern kanske kan sprida lite ljus och klarhet i vad som komma skall.

Disney/Marvel ligger inte på latsidan och fler serier är på gång.

Clark

Netflix

En till svensk serie bjuds det på här och vi får i sex delar ta del av den ökände brottslingen Clark Olofssons självbiografi. Olofsson var inblandad i det gisslandrama där begreppet ‘Stockholmssyndromet’ blev myntat, men även narkotikahandel, mordförsök och bankrån är en del av brottsregistret. Bill Skarsgård spelar huvudrollen och Jonas Åkerlund regisserar.

Bill Skarsgård och Clark Olofsson     Foto: TT

Lupin

Netflix, Premiär: 8 Jan

En fransk serie som bygger på Maurice Leblancs böcker om gentlemannatjuven Arsène Lupin. Här bjuder man oss  på en snygg och smart adaption till nutid där vi får följa Assane Diop (Omar Sy) som använder sig av samma charm och tillvägagångssätt i sitt tjuveri där Paris står för staden där det utspelar sig.

Kika här för fler tips på film och serier!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.