Vad kostar det att renovera ett badrum?

Artikeln innehåller annonslänk

Går du i tankarna om att renovera badrummet? Badrummet är ett av de dyraste rummen att renovera i ett hem, många väljer att ta lån för att utföra renoveringen. Här är lite tips och lite att tänka på inför renoveringen.

Vad kostar det att renovera ett badrum?

Först och främst, vad kostar det att renovera badrummet? Det beror på flera olika faktorer såsom yta, vad du skall göra, material och tid. Den högsta kostnaden när det kommer till renoveringen är arbetskraften/tiden som byggbolaget tar betalt för, 70% av den totala kostnaden brukar gå till arbetskraften, så kan du göra det själv så sparar du en del. Ok, så vad kostar det i snitt? Det brukar hamna på runt 170 000 kronor, tänk på att detta är baserat på priser i en storstad såsom stockholm.

Tänk på att du kan använda ROT-avdrag för att minska kostnaden.

Kan man ta ett lån för att renovera?

Det är inte många som har 170 000 kronor liggandes hemma, många väljer att ta ett lån för att renovera. En möjlighet är att ta ett privatlån för att utföra renoveringen, dock är det inte alla som gillar att en kreditkontroll genomförs och sänker sin kreditvärdighet. För att undvika en massa kreditupplysningar som sänker din kreditvärdighet så kan du ta ett lån utan UC, läs mer om lån utan UC.

Hur svårt är det att renovera?

Det kommer bero på hur stor ändring du planerar att utföra. Behöver du byta ut rören, kakla om och förstärka väggar? Ja, redan nu låter det lite krångligt. Börja gärna med följande:

  • Planera vad du vill göra och ha en fast budget
  • Ta kontakt med flera hantverkare eller byggbolag och få en uppskattad kostnad
  • Ansök om lån i god tid och om det behövs, du vill inte stoppa hela bygget i väntan på godkännande av ditt lån.

Hur lång tid kommer det att ta?

Tiden kommer bero på hur stor renoveringen du planerar, men räkna med minst 3 – 4 veckor. Om du jobbar hemifrån så kan det vara bra att hitta ett lugnt och tyst rum så att allt väsen inte hindrar dig från att jobba.

Varför renovera badrummet?

Det kanske bara är jag, men ett fräscht badrum kan göra skillnad på en bra eller dålig start på dagen, men utöver det, så kommer renoveringen öka värdet på din bostad, så det kan vara en bra investering för både din morgon och plånboken i framtiden!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.