fbpx

Netflixtips: sju riktigt bra serier för långa karantändagar

Serietips: Vår film- och serieexpert tipsar om sju riktigt bra brittiska serier, för den som behöver skärminspiration till långa karantändagar.

AFTER LIFE, en lite annorlunda serie som träffar mitt i prick hos mig då igenkänningsfaktorn var extremt hög för min del. Precis som huvudkaraktären Ricky Gervais (alltid underhållande men han har aldrig varit så bra som han är här) så har jag dels förlorat min fru i cancer och dels arbetar också jag med att skriva, samt har hund. Jag både skrattade och grät när jag sträcksåg denna mycket sevärda serie, och den är även mycket omtyckt av folk med andra erfarenheter än jag och huvudkaraktären. Risken för att du ska förlora någon närstående i cancer är betydligt större än i jämförelse med Corona (COVID19) viruset, så jag är ju långt ifrån ensam om att känna igen mig. Säsong 2 släpps i slutet av april.

BODYGUARD, en actiondriven polisserie med oväntade vändningar och ett trovärdigt scenario. Dessutom ibland skönt med kortare snutserier som inte håller på i evigheter. Sex avsnitt sen är det klappat och klart.

GIRI/HAJI, en brittisk japansk samproduktion som utspelar sig i London och Japan. Mycket smart manus med subtila detaljer och en känslig klockren regi som gör att du måste fokusera på serien om du inte vill tappa tråden. Och det är inte svårt att sträck-se denna nervkittlande thriller med ett starkt persongalleri där det även ges stort utrymme för olika relationsdrama som utvecklas parallellt genom serien.

PEAKY BLINDERS, brittisk ”TV-underhållning” i absolut världsklass. Ett måste för alla som gillar gangsters och drama genren. Serien bygger löst på den sanna historien om den ökända familjen Shelby och gänget Peaky Blinders framfart i Birmingham och England från 1900-talets början fram till andra världskrigets utbrott. Serien som hittills producerat fem säsonger bjuder på ett fantastiskt skådespeleri, foto och scenografi/kostym. Dessutom ett klockrent soundtrack med musik från bland annat Nick Cave.

SEX EDUCATION, en pärla. Lysande komisk relationsdramatik med tonåringar i fokus, dock funkar den även utmärkt som underhållning för äldre vuxna. Och det tack vare välskriven dialog, en oväntad och väl utvald ensemble av både kända och mindre kända skådespelare (Mikael Persbrandt medverkar i en återkommande biroll som svensk ”handyman”). Ett annat plus är de surrealistiska miljöerna och det tidlösa soundtracket. Två säsonger har släppts såhär långt och nu väntar vi på den tredje med glädje.

TOP BOY, kritikerhyllad rå socialrealism från Londons kriminella bakgator med unga gangsters som lever från dag till dag av droghandel i jakten på stora pengar och status. Välspelat med mycket energi, nerv och även här en bra soundtrack med tung hip-hop.

WANDERLUST, tragikomisk relationsdrama och kvalitetsunderhållning för oss som befinner sig i medelåldern. Bra skådespeleri med en intrig och story som troligen väcker igenkänning hos många gifta par…

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Klimatkrisen: “Vi behöver en systemförändring utan historiskt motstycke”