Fem sätt att få ditt tak att hålla längre

Artikeln innehåller annonslänkar

Ditt tak är en av de viktigaste funktionerna i ditt hem. Ett hälsosamt tak skyddar din familj från väder och vind, isolerar ditt hem, hjälper dig att spara på energikostnader och höjer karaktären på hela gatan. Med så många viktiga roller bör husägare vara extra noga med att upprätthålla denna struktur. Alla skador bör repareras omedelbart för att förhindra ytterligare problem i framtiden och få sitt tak att hålla längre.

Vid tecken på problem bör du agera omedelbart för att förhindra att små problem blir större och dyrare i längden. Om ditt tak är över 10 år gammalt och du märker att ditt tak ser ut att vara allvarligt skadat, måste du byta tak . För att få ut bästa möjliga prestanda ur ditt tak, kommer här våra fem bästa sätt att få ditt tak att hålla längre på:

1. Genomför en takbesiktning

Ditt tak kan hålla i årtionden, men du måste inspektera strukturen regelbundet. Detta kommer att säkerställa att allt fungerar och fånga upp potentiella faror tidigt. En takbesiktning är särskilt viktigt att ha gjort inför vintersäsongen då snö och is kan få vatten att sippra igenom vilket i sin tur onekligen kan leda till fuktskador.
Kontrollera om det finns områden med sprickor på taket och se upp för rost runt metallmaterialen på ditt tak. Besiktningar ger dig information om ditt taks hälsa och gör att du kan fånga upp skador som annars skulle gå obemärkt förbi och blir dyra att reparera i längden.

2. Rensa bort skräp från dina rännor

Det är inte en bra idé att vänta med rengöring av dina rännor. Så när du är redo att slutföra den här sysslan, se till att göra det från en steges säkerhet och inte från toppen av taket. Du kan säkert fästa dina skopor och verktyg med trådkrokar så att du inte behöver kämpa när du tar bort skräp.
Om du märker att ditt stuprörssystem inte dränerar ordentligt, har du sannolikt en propp som måste rensas. Du kan kontrollera avloppet och ta bort röret för att rensa bort blockeringen.

3. Få dina hängrännor reparerade

Om du spolar ur dina rännor men märker att vattnet fortfarande inte rinner fritt genom systemet, är din/dina rännor trasiga och bör repareras. Ibland är åtgärden så enkel som att ersätta saknade krokar som hindrar din ränna från att slutta ordentligt. Trasiga rännor kan få vatten att stanna upp och svämma över. Så småningom kan detta leda till stora vattenskador för ditt tak och ditt hems interiör.

4. Trimma överhängande grenar

Överhängande grenar kan orsaka större problem än de flesta inser. Förutom att göra det enkelt för vilda djur att klättra på och komma åt ditt hem, kan överhängande grenar också skada integriteten hos ditt tak.

Du bör vara försiktig när du trimmar trädgrenar, särskilt om grenarna är större. Det bästa, och ärligt talat det säkraste tillvägagångssättet, är att skära grenarna i mindre bitar. Detta kommer att göra borttagningen lätt och hindra dig från att skada taket ytterligare. Om du inte känner dig bekväm med att utföra arbetet själv, bör du anlita en professionell trädfällare för att sköta jobbet.

5. Förhindra isbildning på ditt tak

När stor, tung is samlas på ditt tak på vintern kan det orsaka skador både på insidan och exteriören av ditt hem. Isen och snön kan också skada dina rännor och stuprörssystem om de inte rensas bort rutinmässigt.
För att hantera is på taket bör du bryta upp de befintliga isbitarna, samtidigt som du är försiktig med att använda verktyg som kan skada bältrosen. Du kan sedan smälta isen med kalciumklorid, som till skillnad från stensalt är säkert för ditt takmaterial under.

Skydda ditt hem med våra topprankade taktjänster

Som alla husägare vet är taket en av hemmets viktigaste komponenter. Det skyddar mot väder och vind och hjälper till att hålla hemmets inredning bekväm. Men med tiden kan tak ge efter för slitage, utveckla läckor och kräva reparation eller byte. Det är där vi kommer in.

DinTakläggareGöteborg.se är en topprankad, certifierad takfirma som erbjuder reparation, installation och underhållstjänster för ditt tak.
Vårt team av erfarna takläggare kan hjälpa till att förlänga livslängden på ditt tak och se till att din investering är skyddad. Vi erbjuder även solenergi och skadedjursbekämpning.
Så om du är i behov av dessa tjänster, se till att ringa oss. Vi hjälper dig gärna att hålla ditt tak i toppskick.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.