”Must have” apparna för nyblivna mammor

Livet som nybliven mamma kan vara både spännande och krävande. Även om det finns en hel del verktyg och hjälpmedel så kan det vara svårt att navigera bland dessa och veta vad som passar dig och din bebis. Men med rätt appar kan du förenkla och organisera ditt liv som förälder. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på några av de bästa apparna för mammor som kan hjälpa dig att hantera allt från sömnlösa nätter till att finna stöd under den första tiden efter förlossningen.

Vi har följt med vår mamma korrespondent för att få veta mer om hur några av de vanligaste apparna fungerar och vilka som är ”must haves”.

Baby Journey

Baby Journey är den ultimata följeslagaren för alla blivande föräldrar. Som vill ha en levande och inspirerande upplevelse av sin graviditet. Appen är fullpackad med fantastiska funktioner. Och de hjälper dig att följa din graviditet på ett enkelt och interaktivt sätt.

En av mina favoritfunktioner är graviditetskalendern. Den ger en detaljerad information om varje vecka i graviditeten och hur ditt ofödda barn utvecklas. Du får också tillgång till en mängd olika artiklar och råd om allt från hälsa och kost till förlossning och föräldraskap. Baby Journey erbjuder även olika checklistor som hjälper dig hålla kolla på vad som behöver införskaffas och förberedas under graviditeten samt inför förlossningen och livet med bebis. I appen har du även möjlighet att skriva ner din egen unika förlossningsberättelse så du alltid kan minnas den. Älskar denna app, och tycker den är bättre än många liknande på marknaden. Definitivt en ”must have” i min mobil.

LEIA

LEIA är designad för att hjälpa kvinnor komma i balans med sin hormonella hälsa i fjärde trimestern. Som technörd älskar jag att de använder sig av AI-teknik för att skapa en personlig hälsoplan som är anpassad efter varje användares specifika behov. LEIA utgår från en hälsoprofil som användaren fyller i när man registrerar sitt konto. Resultatet blir en skräddarsydd plan som inkluderar kost- och livsstilsrekommendationer, träningsförslag, samt tips för att optimera sömnen och hantera stress.

LEIA har även en fantastisk community där man genom andras erfarenheter och experter kan få stöd i sin väg tillbaka efter förlossningen. För nyblivna mammor som vill ta kontroll över sin hormonella balans och optimera sin hälsoplanering, är LEIA den bästa på marknaden. Absolut en ”must have” och ligger som favorit bland mina mamma appar.

Wonder Weeks

Att följa barnets utveckling som nybliven förälder är inte alltid det enklaste. Här finns Wonder Weeks för att hjälpa dig på vägen. Wonder Weeks är en fantastisk app som är utformad för att hjälpa föräldrar att förstå och hantera sitt barns utveckling och beteende. Appen ger detaljerad information om varje språng i barnets utveckling, inklusive vilka färdigheter som utvecklas, hur beteendet kan förväntas förändras och hur man kan stödja barnets utveckling på bästa sätt. Som planeringsnörd tycker jag denna app är toppen inför semester och resor.

Om du är en nybliven mamma som vill komma igång med träningen igen, kan Mammaträning vara den perfekta appen för dig. Med sina anpassade träningsövningar och enkla användargränssnitt, kan du träna och återhämta dig på ett tryggt och effektivt sätt. Alla övningar i appen är utformade av professionella tränare och är anpassade för de specifika behoven hos den gravida eller nyblivna mamman där olika nivåer rekommenderas beroende på vart du befinner dig i din resa. Ytterligare en fördel med Mammaträning är att appen innehåller en timer som hjälper användarna att hålla koll på sin träningsrutin. Dessutom är appen enkel att använda, med tydliga och instruktiva videor som visar varje övning i detalj. Än så länge välanvänd brukar kombinera denna med annan träning då jag själv kör en del löpning.

White noise

Inte en app, men White noise playlists på Spotify är ett måste. White noise är en samling av lugnande ljud som är utformade för att hjälpa spädbarn att sova bättre och längre. Spellistorna innehåller en blandning av olika ljud. Som regn, vågor, vind, hjärtljud och liknande, som kan liknas vid ljuden som bebisar hör när de fortfarande var i livmodern. Genom att spela white noise för bebisar kan man skapa en trygg och avslappnande miljö, som kan hjälpa till att lugna ner dem och få dem att sova djupare. Hett tips!

Slutligen vill jag även tipsa om att alltid ha de vanligaste apparna för sjukvård på mobilen. Alltid Öppet, KRY och 1177. Där du som förälder kan hitta all information vid eventuell sjukdom eller kommande vaccinationer. Ditt barns första tid är så otroligt omvälvande och dessa hjälper dig att ha koll genom notifikationer.

Skribent: Linn Alfredsson

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.