Fashion Flea Market och vintage-auktion i Bibliotekstan

Biblioteksgatan i Stockholm

Den 29 augusti bjuder Bibliotekstan in till en Fashion Flea Market utomhus på Biblioteksgatan. Bibliotekstans Fashion Flea Market är en kurerad marknad med vintage-mode från stilsäkra modeprofiler. Värdar för eventet är Linn och Annica Eklund som själva kommer att sälja produkter från sina garderober under helgen. Marknaden efterföljs av en exklusiv online-auktion tillsammans med auktionshuset Kaplans som avslutas den 30 augusti.

Under lördagen kommer allmänheten att kunna besöka Fashion Flea Market på Biblioteksgatan i Stockholm och, förutom att fynda design och vintage, även ha möjlighet att få egna vintageprodukter värderade av Kaplans experter. På lördagen kan man på plats också se samtliga produkter som är med i auktionen under söndagen. Bland säljarna hittar vi, förutom värdparet Linn och Annica Eklund, stilsäkra profiler som Pamela Bellafesta, Fanny Ekstrand, Elina Grothén, Susan Stjernberger och Susanne Histrup.

Vintage och Flea Market i Bibliotekstan med Linn och Annika Eklund
Linn & Annika Eklund Foto: Press och Biblioteksstan Foto: Pelle Nilsson

Bibliotekstan är Stockholms självklara shoppingdestination och ett område där mode och accessoarer blandas med restauranger, caféer och spännande butiker. Målet är att Bibliotekstan ska vara Skandinaviens bästa shoppingområde. Att skapa en Fashion Flea Market i Bibliotekstan är en möjlighet att låta kvalitetsprodukter få ett andra liv och förgylla någon ny ägares garderob.

Att någon kan komma att glädjas åt att återanvända ett plagg eller en väska som inte kommit till användning är ett steg i rätt riktning mot en hållbar modebransch

– Syftet med en Flea Market är i första hand att öka medvetenheten om ansvarsfull och hållbar shopping bland våra besökare. Att någon kan komma att glädjas åt att återanvända ett plagg eller en väska som inte kommit till användning är ett steg i rätt riktning mot en hållbar modebransch, säger Josefin Alteby, projektledare marknad och PR, Bibliotekstan.

Program Fashion Flea Market Bibliotekstan

Lördag 29/8

Kl. 11-15 Visning av auktionsvarorna i showroom på Biblioteksgatan 8

Kl. 10-16 Fashion Flea Market på Biblioteksgatan och värdering av Kaplans experter

Söndag 30/8

Kaplans online-auktion går upp torsdagen den 20/8 och avslutas söndagen den 30/8. För

mer information gå in på www.kaplans.se.

Bibliotekstan följer Folkhälsomyndigheternas restriktioner och kommer på plats begränsa antal besökare.


Bibliotekstan – I det cirka 30 000 kvadratmeter stora området, Biblioteksgatan och kringliggande gator, finns 120 butiker. Tillsammans omsätter de omkring 1,5 miljarder kr per år.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.